Erste Liga: Sportklub-vereség Újpesten

Vereséggel zárta szezonbeli első magyarországi túráját a Csíkszeredai Sportklub jégkorong-csapata. A székelyföldiek hétfőn este az UTE otthonában kaptak ki két góllal. A Brassói Corona győzni tudott a DVTK-Jegesmedvék otthonában.

UTE – Csíkszeredai Sportklub 1–3

Gyors újpesti góllal kezdődött a mérkőzés, Németh Attila középről talált be Szamankov kapujába (1–0). A hazai találat felpaprikázta a Sportklub játékosait, akik igencsak sok dolgot adtak Rajna Miklósnak. Az újpesti kapus azonban nem ijedt meg a feladatoktól és többször is bravúrral hárított.

Az első szünet után a Csíkszereda indított gyors góllal, Rokaly hozta kihagyhatatlan helyzetbe Stachot, aki nem is hibázott (1–1). Az UTE azonban nem ijedt meg az egyenlítéstől, jó iramú, oda-vissza hokit láthatott a közönség. A 25. percben pedig már ismét a hazaiaknál volt az előny, Simon Péter élete első Erste Ligás gólját szerezte (2–1). A harmadot újabb újpesti gól zárta, a 37. percben Kovács talált be (3–1).

A záró harmadban nem változott sokat a játék képe, a Sportklub próbálkozott becsülettel, ám Rajnán ezen az estén nem tudtak kifogni Beczéék. Érdekesség, hogy az UTE a 48. percben kapta első és egyetlen emberelőnyét a rendkívül sportszerű találkozón.

A Csíkszereda két győzelemmel és két vereséggel zárta szezonbeli első magyarországi túráját. A folytatásban a kék-fehérekre erdélyi rangadó vár, pénteken a Brassó csapatát fogadják hazai pályán, az Újpesthez pedig a Miskolc látogat.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 3–1 (1–0, 2–1, 0–0)
Újpesti jégcsarnok, 500 néző
Gólszerzők: Németh (3.p.) Simon (25p.), Kovács (37.p.), ill. Stach (22.p.)
Kapura lövések száma: 21–50
Kiállítás percek: 4, ill. 2 perc

DVTK-Jegesmedvék – Brassói Corona 3–4

A jkb.hu portál tudósítása szerint a meccs első gólját egy kiállítás hozta meg, de az nem emberelőnyben, hanem -hátrányban született: Lövei lefülelt egy passzt, Vojtkó megugrottak, utóbbi vezetéshez juttatta a hazaiakat. A második harmad 65. másodpercében Gliga jól érkezett egy kapu elé betett korongra, amivel egyenlítettek a brassóiak. A meccs közepén Valchar egy szép csel után ziccerbe hozta Gligát, aki megint nem hibázott, fordítottak a vendégek. Alig több mint 4 perccel később már 3-1-re vezetett a Brassó, miután Huard betalált emberelőnyben.

A középső játékrész végén Hunt gólra váltott egy újabb vendég fórt. A 46. percben Ritó 5 a 4 ellen csökkentette a különbséget. A miskolciak hajtottak az egyenlítésért, a végjátékhoz közeledve előbb kapuvasat lőttek, aztán 4 és fél perccel a vége előtt Kiss Roland bombagólja után egy találat maradt a brassóiak előnye. Nem sokra rá a büntetőpadra kellett kiülnie Kissnek, a maradék másfél percben pedig nem tudtak egyenlíteni a Jegesmedvék.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék–Brassói Corona 3–4 (1–0, 0–4 2–0)
Miskolci jécsarnok, 515 néző
Gólszerzők: Vojtkó (15.p.), Ritó (46.p.), Kiss (55.p.), ill.Gliga (22., és 28.p.), Huard (33.p.), Hunt (38.p.)
Kapura lövések száma: 36–42
Kiállításpercek 10, ill. 12 perc

(Borítókép: UTE)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?