Erste Liga: ferencvárosi győzelem az első csúcsrangadón

Négygólos vereséget szenvedett a Csíkszeredai Sportklub a Ferencváros ellen a román-magyar közös bajnokság vasárnapi játéknapjának nyitómérkőzésén. A számos kiállítást hozó összecsapás során a zöld-fehérek gazdálkodtak jobban a helyzeteikkel.

A Sportklub hat, a Ferencváros öt lejátszott mérkőzéssel a háta mögött érkezett a szezon első csúcsrangadójához. A budapesti összecsapás úgy kezdődött, ahogy azt a szurkolók elvárhatták. Óriási iramot diktáltak a felek, itt is, ott is veszélyben forogtak a kapuk. Közben a játékvezetőknek is akadt dolguk, sorra fújták a kiállításokat, az első húsz percből összesen hatot játszottak teljes létszámban, öt az öt ellen a csapatok. Gól ugyanakkor nem esett, a kapusok állták a sarat.

A második húsz perc is egy kiállítással kezdődött, Láday Tamás ült ki a büntetőpadra a csíkiaktól. Ezt már kihasználta az FTC és Fowlie révén megszerezte a vezetést (1-0). A folytatásban nagyot küzdött az egyenlítésért a Sportklub, ám csupán kapuvasig jutottak a kékek, méghozzá két alkalommal. Gólt viszont ismét a magyarországiak szereztek, Kulmala gólja foglalta keretbe a harmadot (2-0).

A záró harmadot is góllal kezdte a Ferencváros, a harmadikat is Kulmala szerezte, tetemes előyt kidolgozva ezzel (3-0). A végeredmény a 48. percben alakult ki, ismét a finn támadó volt eredményes, aki kettős emberelőnyben talált be (4-0). A folytatásban nem tudott újítani a csíkszeredai csapat, az FTC taktikusan lepörgette a hátralévő játékidőt. A székelyföldiek hétfőn az UTE ellen zárják magyarországi túrájukat, pénteken pedig hazai pályán a Brassó csapatát fogadják.

Vezetőedzői értékelések:
Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Nagyon jó hír, hogy javult a játékunk a péntekihez képest, ez azt jelenti, hogy van foganatja annak, amit mondunk a játékosainknak, annak, amit átbeszélünk. Az előző meccsen a második 35 percben mutatott játék miatt kamerák előtt dorgáltam meg a csapatomat, most kamerák előtt illeti őket dicséret. Rendkívül koncentráltan játszottunk végig mind a hatvan percen keresztül, erre van szükség egy ilyen csapat ellen, mint a Csíkszereda. Mindenki maximálisan betartotta a taktikai utasításokat, erre nagy szükség is volt, mert egy ilyen meccset csak akkor lehet megnyerni, ha a legapróbb részletekre is odafigyelünk, a legkisebb hiba megbosszulhatja magát. A speciális játék is döntőnek bizonyult, hiszen egy ilyen támadópotenciállal rendelkező csapatot nulla gólon tudtunk tartani. Hibátlan volt a hátrányos védekezésünk, volt emberelőnyös gólunk, ez is nagyon kellett. Nagy öröm a siker, de annak örülök a leginkább, hogy két nap alatt ilyen hatékonyan tudtunk javítani a játékunkban tapasztalt hibáinkon. Ez azt jelenti, hogy a srácok meg tudják valósítani az elképzeléseinket, ezért pedig le a kalappal, fejben és fizikálisan is óriási meló volt a mai".
Magnus Sundquist, Sportklub Csíkszereda: „Az elején mi is szerezhettünk volna egy-két gólt, de nem így alakult. Azt hiszem, a mai mérkőzést egyértelműen a speciális játék döntötte el ellenfelünk javára, mi rengeteg emberelőnyből egyet sem használtunk ki, ők viszont éltek a lehetőségeikkel. Nagyon jó játékot hozott a mérkőzés, talán ez volt a legjobb meccs, amit eddig az Erste Ligában láttam. Egy ilyen szoros találkozót egyértelműen az emberelőnyös játékok döntenek el, ez ma sem volt másképp. Picit talán több feszültség volt bennünk a kelleténél, néhány büntetés elkerülhető lett volna, jó lenne fegyelmezettnek maradni az ilyen rangadókon is, egy ilyen csapat, mint a Ferencváros, a legapróbb hibát is megbünteti, így nem fért bele ilyen speciális játék, mint a mai".

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Ferencváros–Sportklub 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 483 néző
Gólszerzők: Fowlie (24.), Kulmala (38., 43. és 48.)
Kapura lövések száma: 38–38
Büntetőpercek:17, ill. 25 perc

(Borítókép: FTC-Telekom)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?