Erste Liga: visszavágott a Fradinak a Csíkszeredai Sportklub

Fegyelmezett játékkal ötgólos vereséget mért az FTC-Telekom csapatára a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga csütörtöki játéknapján. A székelyföldiek már az első harmadban eldöntötték a meccset. A Brassó és a Gyergyói HK is legyőzte magyarországi ellenfelét.

Csíkszeredai Sportklub – FTC-Telekom 5–0

Alig néhány nap telt el a két csapat legutóbbi találkozója óta, amikor a Ferencváros négygólos különbséggel lépte le a Csíkszeredát. Azóta nagyot fordult a világ a Vákár Lajos Műjégpálya táján. Nincs már a csapattal a nagy reményekkel leigazolt Szergej Kosztyicin, valamint Magnus Sundquist vezetőedzőt is menesztették. A változás jót tett a Sportklubnak, akik azonnal a Brassó elleni rangadón nyomatékosították, hogy idén is komolyan kell számolni velük.

Ennek megfelelően kezdték a hazaiak a csütörtöki meccset, amelyen a járványügyi szabályozások miatt csupán a lelátó kapacitásának 30 százalékát tölthették meg a nézők. Így csupán néhány százan láthatták a helyszínen, hogy az első harmadban állva hagyta ellenfelét a hazai gárda. Szkacskov már a 6. perc elején megszerezte a vezetést (1–0). Ezt szűk három perc múlva Kubat fejelte meg, majd a 16. percben Bíró Tamás előnyből volt eredményes (3–0). A szünet előtt rövid ideig kettős emberelőnyben is támadhatott az FTC, ám nem tudtak élni a lehetőséggel a zöldek.

A második játékrész inkább a kiállításokról marad emlékezetes, mint az élvezetes játékról. A ferencvárosiak sorban ülhettek ki a büntetőpadra, ám a hazaiak nem tudtak élni a felkínált lehetőségekkel. A játék csendesen csordogált, a Ferencváros nem tudott megújulni, a Sportklub pedig kihagyta a legnagyobb helyzeteit is. Kis izgalmat csupán Fowlie és Láday Tamás összeakaszkodása jelentett, mindketten mehettek is az öltözőbe.

A negyedik játékrészt kettős emberelőnyben kezdhette a Csíkszereda, amit Becze révén ki is használtak végképp lezárva a lényeges kérdéseket (4–0). Bíró Tamás még duplázni tudott az 54. percben, a Sportklub pedig megőrizte kapuját a góltól, ebben a szezonban először nem talált be az aktuális ellenfél a kék-fehéreknek, Adorján Attila pedig shot outtal zárhatta a mérkőzést. A folytatásban pénteken a DVTK Jegesmedvék érkeznek a Vákár Lajos Műjégpályára.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz, 4. játékhét
Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom 5–0 (3–0, 0–0, 2–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 650 néző
Gólszerzők: Szkacskov (6.p.), Kubat (8.p.), Bíró (16. és 54.p.), Becze (41.p.)
Kapura lövések száma: 49–27
Kiállításpercek: 33, ill. 44 perc

Gyergyói Hoki Klub – Debreceni EAC 3–2

A gyergyóiak a gólig és gólpasszig jutó Szigeti Ákos 59. percben szerzett találatával ötmeccsesre nyújtották bajnoki sikersorozatukat. A Gyergyó így megelőzte a tabella élén a Csíkszeredában vereséget szenvedő Ferencvárost, amelyet erőtől duzzadva fogadhat a péntek esti rangadón.

Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék 7–2

A Corona a második harmadban alaposan megszórta a miskolciakat, akiknél a záró harmadban debütált a 18 éves kapus, Praták Dávid. A botladozó csapatok (a brassóiak legutóbbi négy bajnokijukból hármat elbuktak, a miskolciak négy egygólos vereséget szenvedtek) csatáját így magabiztosan nyerte a Corona, amely pénteken a szintén nem a legjobb passzban lévő, hárommeccses vereségsorozattal a háta mögött érkező DEAC-ot fogadja.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?