Erste Liga: Brassóban hengerelt az FTC, győzött a Sportklub és a GYHK

Az FTC-Telekom mentette meg a magyarországi klubok becsületét az Erste Liga hétvégi játéknapjain. A zöld-fehérek tudtak egyedül meccset nyerni erdélyi turnéjukon, a DEAC és a DVTK-Jegesmedvék három vereséggel utazhat haza. A vasárnapi játéknapon a Sportklub könnyedén, a Gyergyói HK szoros meccsen győzött.

Csíkszeredai Sportklub – Debreceni EAC 6–3

Nem kezdődött nagy iramban a vasárnapi csíkszeredai összecsapás, a felek leginkább kóstolgatták egymást. Csendesen csordogált a játék, mígnem az első hazai emberelőnyt Fodor Csanád gólra váltotta, a találat előtt Stach adott középre remekül (1–0). Nem mondhatni, hogy nagyot változott a játék képe a hazai vezetés megszerzését követően, ám némileg mozgalmasabb hokit láthattak a nézők. Az eredmény nem változott, az első szünetre minimális előnnyel vonulhattak a felek.

Lehengerlően kezdték a második harmadot a hazaiak, három perc alatt háromszor is bevették a fiatal Antek kapuját, akit ezután le is cserélt a debreceni szakvezetést. Sofron kezdte a gólgyártást, a 24. percben hajszálpontos lövéssel talált be a Sportklub 17-ese (2–0). Két perc múlva szintén ő volt eredményes egy újabb látványos támadás végén (3–0). A rohanást Szkacskov tette teljessé átmenetileg padlóra küldve a DEAC-ot (4–0). Antek helyére érkezett tehát Gönczi Lajos. Beállása után 3 perccel Salló őt is felavatta (5–0).

A záró játékrészre motivált debreceni csapat futott ki, a Csíkszereda teljesítménye pedig látványosan visszaesett. Ennek annyi következménye lett, hogy szépítettek az eredményen a vendégek, akik háromszor is betaláltak az egyébként kitűnően védő Adorjánnak. Turcotte, Kuleshov és Hári Norbert voltak eredményesek a fekete-fehéreknél, hazai oldalon csak Péter Balázs válaszolt, így alakult ki a 6–3-as végeredmény.

Edzői értékelések:
Hozó Levente vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: "Rengeteg erőt kivett belőlünk a három hazai mérkőzés. Ma igazából húsz percet játszottunk a második harmadban és az elég volt, hogy nyerni tudjunk. A mérkőzés végére a védekezésünk szétszórt volt, olyan volt, mintha pingpong meccset láttam volna, ami gondolom jó volt a nézőknek, az edzőknek már kevésbé. A csapat erőssége jelenleg a góllövés".

David Musial vezetőedző, DEAC: "Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmadunk rendben volt. Aztán a második játékrészben teljesen másképp jöttünk ki a jégre, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, ott szúrtunk el mindent. A harmadikban próbáltunk kapaszkodni, a saját játékunkat tudtuk időnként játszani, de már túl késő volt. Két sérült alapjátékosunk is vissza fog térni jövő héten, akikkel remélhetőleg újból megtaláljuk önmagunkat és találkozókat tudunk nyerni".

Erste Liga alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – Debreceni EAC 6–3 (1–0, 4–0, 1–3)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 600 néző
Gólszerzők: Fodor (12.p.), Sofron (24. és 25.p.), Szkacskov (27.p.), Salló (30.p.), Péter B. (51.p.), ill. Turcotte (45.p.), Kuleshov (48.p.), Hári N. (55.p.)
Kapura lövések száma: 40-30
Kiállításpercek: 4, ill. 4 perc

Brassói Corona – FTC-Telekom 0–4

A brassóiak megint nélkülözték Polcot, Tőke állt a vasak között és Buda Márton padozott, valamint Williams helyett Boriszenko öltözött a hátvédek közül. Az FTC-Telekomnál az összeállítás nem változott, ellenben Fodor Szabolcs megvariálta a sorokat. Az első játékrészben a ferencvárosiak két emberhátrányt is kibekkeltek, aztán a második harmad elején Somogyi góljával megszerezték a vezetést.

A 34. percben Kulmala meglőtte a 2. vendég találatot, majd a záró felvonás elején Pavuk is eredményes volt. A zöld-fehérek két újabb kivédekezett hátrányt követően a tavaly még brassói Fowlie révén megszerezték 4. találatukat. Arany kapott gól nélkül zárta a mérkőzést, 43 védéssel ért el shutoutot. Az FTC-Telekom győzelemmel hangolt a budapesti Kontinentális Kupa-fordulóra. A Brassó szintén a nemzetközi kupasorozatban vesz részt, Tőkéék Franciaországba utaznak.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Brasov Corona Wolves–FTC-Telekom 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)
Gólszerzők: Somogyi (22.), Kulmala (34.), Pavuk (42.) és Fowlie (52.)
Kapura lövések száma: 43–56
Büntetőpercek: 0, ill. 12 perc

Gyergyói Hoki Klub–DVTK-Jegesmedvék 2–1

A GYHK és a DVTK Jegesmedvék is ugyanazokkal a sorokkal játszottak, mint péntek este. Az első harmad közepén emberelőnybe kerültek a miskolciak, ami ugyanúgy kimaradt, mint az első gyergyói fór. A vendégek kiegészülése után 7 másodperccel Orban vezetéshez juttatta a hazaiakat. A következő fórral élt a ligaelső, Vincze Péter talált be közelről. A második játékrész elején a miskolci szépítő gól hasonlóan született, mint az első gyergyói: egy kimaradt előnyt követően Elgestal lőtt fonákkal a még nem rendeződött csapat kapujába.

A középső felvonás folytatásában mindkét csapat kihagyott 2-2 öt a négy elleni lehetőséget. A harmadik húsz percben a Jegesmedvék hajtottak az egyenlítésért, a végjátékban emberelőnybe kerültek, ám Wehrs szabálytalanságával véget ért a fór. A Gyergyói HK továbbra is vezeti a tabellát. A felek október 28-án fordított pályaválasztás mellett újra találkoznak, addig a miskolciak az UNI Győr ETO HC-vel és a Titánokkal is meccselnek.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?