Erste Liga: hatodik helyen zárta az alapszakaszt a Csíkszeredai Sportklub

Kedden, a Dunaújvárosi Acélbikák ellen lejátszotta utolsó alapszakasz-mérkőzését az Erste Ligában a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A székelyföldiek magabiztos győzelmükkel bejutottak a bajnokság play-offjába.

Hazai pályán zárt az Erste Liga alapszakaszát a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata kedden. A Dunaújvárosi Acélbikák elleni találkozó tétje az volt, hogy a címvédő biztosan az első hat helyen végezzen és biztosítsa negyeddöntős helyét a magyar-román közös bajnokságban.

Ennek megfelelően álltak bele a mérkőzésbe Sofronék, szűk negyed óra elteltével két góllal vezettek (2–0), a második harmad elején pedig három találattal húztak el (4–1). A DAB ugyan fél óra játékot követően még felzárkózott egy gólra, azonban a mérkőzés hátralévő idejében a székelyföldiek domináltak. Beczéék főleg a speciális játékhelyzetekben brillíroztak, hat emberelőnyből ötször (!) voltak eredményesek.

fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

A Sportklub sikere azt jelenti, hogy az első hat csapat között végez, azaz biztosan ott lesz a negyeddöntőben. A DAB szerdán Brassóban folytatja erdélyi túráját.

Edzői nyilatkozatok
Tódor Krisztián, másodedző, Csíkszeredai Sportklub: Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, sikerült elhúznunk 2-0-ra, viszont utána nem tetszett, amit mutattunk. Pontatlanok lettünk a koronggal, többször el is veszítettük a pakkot, de utána a szünetben felhívtuk a srácok figyelmét arra, hogy legyünk figyelmesebbek és körültekintőbbek a koronggal. Jól reagáltak a srácok, felpörgettük a ritmust, átvettük az irányítást, és behúztuk a mérkőzést.

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: Az első harmad, véleményem szerint, kiegyensúlyozott volt. Az ellenfél a hatékony emberelőny-kihasználásának köszönhetően vezetést szerzett, így az első játékrész végén 2-1-re vezetett. A második harmadban mutatott játékunk tetszetős volt, ekkor is az emberfóros teljesítmény billentette leginkább a mérleg nyelvét a hazai gárda irányába. Túl sok kiállítást szedtünk össze, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Összességében tetszett a csapat küzdeni akarása, erre építkezve készülünk a rájátszásért folytatott kvalifikációra.

Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 8–3 (2–1, 3–2, 3–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 1500 néző
Gólszerzők: Kubat (9. és 15.), Krikunov (21.), Péter B. (25.), Szkacskov (38.), Vesely (43. és  53.), Sofron (43.), ill. Marosi (19.), Mihalik (26.), Szalma (32.)

Kapcsolódók

Kimaradt?