Távozik a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője

Mindössze két hónapos közös munkát követően távozik posztjáról Tom Coolen, a Csíkszeredai Sportklub Erste Ligás jégkorongcsapatának vezetőedzője. A klub játékban és helyezésben sem tudott előrelépni a kanadai szakember irányításával.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata és Tom Coolen vezetedző. A szakítás tényét Hodos László, a székelyföldi klub elnöke erősítette meg a Maszol számára. A sportvezető elmondta, egyelőre az eddigi másodedző, Hozó Levente irányításával készül tovább a csapat.

Tom Coolen | Fotó. Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

A kanadai vezetőedzővel november végén állapodott meg a csíki csapat vezetősége. Akkor a Sportklub az Erste Ligában 51,1 százalékos mutatóval a 6. helyen állt. Tom Coolen irányításával a Csíkszereda 19 Erste Liga mérkőzésen lépett jégre, mérlege 10 győzelem mellett 9 vereség. A kék-fehérek jelenleg is a hatodikak a tabellán, a hetedik DEAC-cal azonos, 49 százalékos teljesítménnyel. A csíki csapatra két alapszakasz-meccs vár még, amelyen eldől, hogy megszerzik-e a biztos felsőházi rájátszást biztosító hatodik helyet.

„Az év elején személyes okok miatt nem tudtam időben visszatérni a csapathoz. A klub végig nagyon segítőkész és megértő volt. Ez azonban a továbbiakban befolyásolta a koncentrációmat és a csapat teljesítményét is. Úgy döntöttem, hogy ez így lesz a legjobb. Nagyon sok sikert kívánok a csapatnak a jövőt illetően” – nyilatkozta a 69 esztendős szakember a csíkszeredai klub Instagram-oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?