Rutinos kanadai edző a Csíkszeredai Sportklub élén

Új vezetőedzőt neveztek ki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának élére. A kanadai Tom Coolen tapasztalt szakember, a kanadai hokiválogatott mellett is megfordult edzőként.

Szerdán tette közzé közösségi oldalán a Csíkszeredai Sportklub vezetősége, hogy Tom Coolen személyében kanadai vezetőedzőt neveztek ki az Erste Liga címvédőjének kispadjára. A rutinos, 69 esztendős kanadai szakember nagy névnek számít a szakmában, kereken négy évtizedes edzői karrierrel a háta mögött érkezik az Erste Ligába. Edzői pályafutását kanadai egyetemi szinten kezdte, először az UNB Varsity Reds segédedzőjeként, később pedig az Acadia Axemen vezetőedzőjeként dolgozott.

Fotó: https://hokej.gkskatowice.eu/

Ezután különböző európai ligákban folytatta pályafutását edzőként, köztük a német DEL -ben és DEL2 -ben, az olasz Serie A -ban, a svájci NLA-ban, az osztrák EBEL -ben, a dán Metal Ligaenben és a finn Liiga –ban, 2012-2015 között a lett válogatott segédedzője volt. Coolen 2014-2015 között a Buffalo Sabres segédedzőjeként is tevékenykedett Ted Nolan vezetőedző alatt, az utóbbi években a lengyel GKS Katowicw csapatát irányította. Három évnyi lengyel élvonalbeli edzősködés után az idei szezont a szlovák extraligás Dukla Michalovcénél kezdte, ahonnan november elején küldték el, miután a csapat egy tízmeccses periódus alatt csak két bajnokiját tudta megnyerni.

A Sportklub korábbi másodedzője, Hozó Levente irányításával vágott neki az Erste Liga és a román bajnokság új szezonjának. Az eredményeik meglehetősen felemásak, a nemzetközi bajnokságban 51,1 százalékos mutatóval a 6. helyen állnak, míg a hazai bajnokságban jelenleg hat győzelemmel és négy vereséggel a negyedikek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?