Jégkorong Kontinentális Kupa: továbbjutásért játszhat a Sportklub

Fotó: iihf.comMásodik mérkőzését is megnyerte a Csíkszeredai Sportklub a franciaországi Angersben rendezett jégkorong Kontinentális Kupa C-csoportjában, így a székelyföldi csapat vasárnap este a továbbjutásért játszhat az ugyancsak száz százalékos házigazdák ellen. 

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói péntek este a horvát bajnok Sziszak csapatát ütötték ki 5-0-ra, így annak tudatában futottak ki az angers-i jégcsarnok küzdőterére szombaton a Ferencváros ellen, hogy egy győzelemmel „előkészíthetik” a mindent eldöntő finálét a házigazda franciák ellen a Kontinentális Kupa C-csoportjában. A kvartettből csak az első helyezett jut tovább.

A Sportklub szerzett vezetést Jevgenyij Szkacskov révén, ezt még Oliver Betteridge emberelőnyben kiegyenlítette. Ám Szkacskov és Karel Kubat létszámfölényes találataira csak Rasmus Kulmala tudott válaszolni, ugyancsak emberelőnyben.

Az utolsó tíz percben három FTC-játékost is kiállítottak, a végén pedig Arany Gergely kapus helyett mezőnyjátékos jött be, ám a Szereda két üres kapus góllal eldöntötte az összecsapást.

Az angers-i kvartett első helyezettje november 18. és 20. között a házigazda brit Cardiff Devils, a kazah Szarjarka Karaganda és a lett Zemgale Jelgava mellé kerül. Ebből a csoportból az első kettő jut majd a négyes döntőbe, amelyet január 13-15. között tartanak.

Kontinentális Kupa, C-csoport, eredmények (Angers)
Csíkszeredai Sportklub - FTC-Telekom 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)
Angers Ducs (francia)-KHL Sisak (horvát) 12-0
Angers Ducs  - FTC-Telekom 8-5
Csíkszeredai Sportklub-KHL Sisak 5-0

vasárnapi mérkőzések

  • FTC-Telekom - KHL Sisak 15.00
  • Angers Ducs-Csíkszeredai Sportklub 18.30

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?