Összedobnák a pénzt a csíkszeredai hokiszurkolók a Sepsi OSK büntetésére

Felhívással fordultak a szurkolói társadalomhoz a Csíkszeredai Sportklub hívei. A kezdeményezés értelmében közösségi összefogással fizetnék ki a Sepsi OSK labdarúgócsapatára kirótt 10 ezer eurós UEFA-büntetést.

A csíkszeredai jégkorong-szurkolók nem először bizonyítják, hogy a bajban is lehet rájuk számítani, több sikeres jótékonysági akciót is lebonyolítottak már a kék-fehér hívek az elmúlt években. Ezúttal azért hirdettek meg adománygyűjtési akciót, hogy kifizessék az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által  – véleményük szerint jogtalanul kirótt – büntetést, amivel sepsiszentgyörgyi futballcsapatott sújtották a hívek vélt rasszista viselkedése miatt. Összefogásra buzdítanak | Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Az adományokat augusztus 14-ig várják banki utalással, vagy Revolut-alkalmazáson. Hamarosan egy jótékonysági árverést is meg fognak hirdetni, amelyben a Sepsi-SIC női kosárlabda-bajnokcsapatának aláírt mezére, az FK Csíkszereda U19-es bajnok-, kupa- és szuperkupa-győztes csapata által aláírt két labdára és a székely válogatott mezére is lehet majd licitálni. 

„Az összefogás célja, hogy segítsünk a Sepsi OSK-nak és Diószegi Lászlónak kifizetni a rájuk kirótt büntetést. Elsősorban nem az anyagiak miatt kell összefognunk, hanem, hogy meg tudjuk mutatni háromszéki testvéreinknek, hogy nincsenek egyedül, és hogy teljes mértékben elítéljük az UEFA nevetséges és szégyenteljes büntetését!” – olvasható a felhívásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?