Újra kanadai szakember ült le a Csíkszeredai Sportklub kispadjára

Megtalálta a január utolsó napjaiban távozott vezetőedző, Tom Coolen utódját a Csíkszeredai Sportklub Erste Ligás jégkorongcsapata. A román-magyar bajnokság címvédője szerdán jelentette be a szintén kanadai Jeff Paul érkezését.

Fotó: KladnoÚjra kanadai szakember ült le a Csíkszeredai Sportklub kispadjára. Az Erste Liga előző három kiírásának győztese január végén bontott szerződést Tom Coolen vezetedzővel, miután a csapat nem teljesített az elvárásoknak megfelelően és félő volt, hogy nem jut egyenes ágon a felsőházi rájátszást jelentő első hat csapat közé.

A kék-fehérek végül Hozó Levente irányításával a hatodik helyen zárták az alapszakaszt és a rájátszásnak új vezetőedzővel, a szintén kanadai Jeff Paullal futnak neki.

A 44 éves kanadai szakember játékosként a 2002/03-as szezonban két mérkőzést játszott az NHL-ben a Colorado Avalanche színeiben – a 2009-es visszavonulását követően előbb tengerentúli utánpótlás-együtteseknél edzősködött, aztán 2018 és 2020 között a Florida Panthers játékosmegfigyelője volt. A 2021/22-es szezonban a cseh első osztályú Rytíri Kladnónál volt edző, ahol többek között a cseh legenda, a klubtulajdonosként játszó Jaromír Jágr is a jégkorongozói közé tartozott.

A Sportklub közösségi oldalán jelentette be azt is, hogy Jakov Szeleznyov távozik az együttestől. Az orosz hátvéd kilenc Erste Liga-találkozón egy gólpasszt jegyzett.

(Borítókép: Rytíri Kladno)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?