„Nem fogadják” a volt magyar hokikapitányt az Erste Ligában

Nincs rá mód, hogy a magyar jégkorong-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kevin Constantine munkába álljon olyan csapatnál, amely a magyar versenyrendszerben érdekelt.

Az amerikai szakember vasárnap a lelátón ült a Csíkszereda Sportklub Brassó elleni Erste Liga-rangadóján, és az M1 aktuális csatorna érdeklődésére a csíkszeredai klub vezetősége megerősítette, hogy valóban tárgyalnak trénerrel, és szeretnék, ha szerepet vállalna az egyesületnél.

Fotó: A Csíkszeredai Sportklub Facebook-oldala/Pál Zoltán

Az MTI érdeklődésére ugyanakkor a magyar szövetség felhívta a figyelmet, hogy a szervezet és a szakvezető között jogvita áll fenn a szövetségi kapitányi posztról történt távozásával összefüggésben, ráadásul a trénert előző állomáshelyén a kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) „diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések” miatt eltiltotta. Így őt – amint a magyar szövetség közleménye fogalmaz – nem lehet a magyar versenyrendszerben érdekelt sportszervezetnél hivatalos személyként regisztrálni.

„Nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy. Hivatalos személyként fegyelmi eljárás alá vont, vagy fegyelmi határozattal eltiltott személy játékosként sem nevezhető hivatalos mérkőzésre” – áll az MJSZ közleményében. Ugyanakkor a szövetség hangsúlyozza, hogy hivatalosan továbbra sem kapott semmilyen megkeresést vagy értesítést a Csíkszeredai Sportklubtól arra vonatkozóan, hogy Kevin Constantine-t az Erste Ligában foglalkoztatni tervezi.

Az MTI emlékeztett arra, hogy Constantine júliusban, élő szerződése ellenére távozott a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi, valamint a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról családi okokra hivatkozva. Lépése váratlanul érte a magyar szövetséget és a fehérvári klubvezetést. Az NHL-es múltú amerikai tréner a Fehérvárt 2021, a férfi válogatottat pedig tavaly nyár óta irányította. Előbbivel 2022-ben döntőbe jutott az osztrák ligában, míg a nemzeti csapattal az idei elit világbajnokságon szerepelt és együttesével még az utolsó meccsen is volt esélye a bennmaradásra, de a válogatott végül szétlövésben kikapott az osztrákoktól és kiesett.

Mint már beszámoltunk róla, a Csíkszeredai Sportklub október végén menesztette kanadai vezetőedzőjét, Bradley Grattont. A klub hétvégén, közösségi oldalán jelentette be, hogy klubjuk másodedzője – aki gyakorta vezetőedzőként is irányította az együttest –, Hozó Levente is távozott. Ezzel párhuzamosan közölték azt is, hogy a cseh Vaclav Novak-ra bízták a gárda irányítását. Ő korábban a Sportklub és a Gyergyói Progym játékosai is volt. A csíkiak edzőjeként a Brassói Corona elleni 5-3-as győzelemmel debütált vasárnap.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?