Liga 2: lezárultak az osztályozók, a Vajdahunyadi Corvinul feljutott

Visszatér a Vajdahunyadi Corvinul labdarúgócsapata a másodosztályba – derült ki szerda délután, miután lezárultak a feljutásért rendezett osztályozók visszavágói.

A Corvinul legyőzte a nyárádtői riválist, így feljutott a Liga 2-be | Fotó: A Vajdahunyadi Corvinul Facebook-oldala

A nagy történelmi múlttal rendelkező vajdahunyadi együttes esélyt sem adott ellenfelének a hazai mérkőzésén: az idegenbeli 2-0-s sikerét követően szerdán  4-1-re győzte le a Nyárádtői Unireát. A Maros megyei alakulat a kétlépcsős osztályozók első szakaszában a Bihar FC-t búcsúztatta, míg a Corvinul a Besztercét ejtette ki.

A Liga 3-ból feljutott még a Cristian Pustai által edzett Ceahlăul Piatra Neamț is, ugyanakkor a Resicabánya, az Alexandria és a Tunari is a Liga 2-ben szerepelhet a 2023–2024-es szezonban.

Emlékezetes, hogy mindkét temesvári csapat búcsúzott a másodosztályból, a megyét már csak az Újszentes fogja képviselni. Az erdélyi alakulatok közül még az FK Csíkszereda, a Brassó FC, a Dési Unirea és a Sellenberk lépnek majd pályára. Mellettük a Steaua, a Gloria Buzău, a Concordia Chiajna, a Slobozia, a Slatina, a Pandurii Târgu Jiu és a Bukaresti Metaloglobus, valamint az élvonalblól kiesett Argeș FC, a Chindia Târgoviște és a Mioveni alkottják a Liga 2 mezőnyét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?