Liga 2: megpecsételődött a Poli sorsa, másodosztályos csapat nélkül marad Temesvár

A Temesvári Ripensia múlt héten bizonyossá vált kiesése után a Temesvári Poli sorsa is megpecsételődött a másodosztályos labdarúgó-bajnokságban; az alsóházi rájátszás A csoportjában érdekelt alakulat szombaton 1-0-ra kikapott a Slatina vendégeként és így már matematikai esélye sem maradt a bennmaradásra.

Búcsúznak a temesváriak a Liga 2-től | Fotó: a Temesvári Poli Facebook-oldala

A playout ötödik fordulója után 19 ponttal sereghajtó az A hetesben, ahol az osztályozót érő ötödik helyen a Bukaresti Megtaloglobus 26 pontnál tart a Sellenberk vendégeként aratott szombati 2-1-es győzelme révén. Emiatt különben az ugyancsak kieső helyen álló Nagybányai Minaur hátránya nőtt; mivel a listavezető Slobozia otthonában gól nélküli döntetlent ért el, 22 pontról várja az alsóházi alapszakaszból hátra maradt utolsó két fordulót. Ebben az A csoportban az FC Csíkszereda szabadnapos volt az ötödik csoportban, de a kiesés elkerülését már bebiztosította.

A B csoportban, mint ismeretes, már egy hete ismertté vált, hogy a Temesvári Ripensia és a Konstancai Unirea búcsúznak a Liga 2-től, ugyanakkor immár az is eldőlt, hogy Progresul Spartac osztályozón kap egy újabb esélyt a bennmaradásra. A Brassó FC, a Chiajna, az Újszentes és a Viitorul Pandurii Târgu Jiu csapatai már megmenekültek. A Temes megyei Újszentes bennmaradása különben szombaton vált bizonyossá, azáltal, hogy 4-0-ra legyőzte a Viitorul Panduriit hazai környezetben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?