Liga2: egy temesvári labdarúgócsapat már biztosan búcsúzik, az FK viszont megmenekült a kieséstől

A Temesvári Ripensia 1-0-ra kikapott a pénteken a Progresul Spartactól a Liga 2-es labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában, és emiatt már biztosan kiesik a másodosztályból.

Eldőlt a Ripensia sorsa a Liga 2-es bajnokságban | Fotó: a Temesvári Ripensia Facebook-oldala

A Bega-parti együttes 17 ponttal áll a B csoport utolsó előtti helyén. Csak azt a Konstancai Unireát előzi meg, amelyiknek szintén behozhatatlan a hátránya a bennmaradásért folytatott küzdelemben. A Progresul 23 ponttal áll ennek a hetesnek az ötödik, osztályozót érő helyén. A Ripensiának a Brassó FC és az Unirea elleni meccse maradt hátra a szezonból, a pénteki eredménye miatt pedig már nem előzheti meg a Progresult.

A másik temesvári csapat, a Poli is kikapott pénteken 1-0-ra a Sellenberktől és sereghajtó az A csoportban. Nagy valószínűséggel szintén ki fog esni a Liga 2-ből, de matematikailag ez még nem vált bizonyossá. Jelenleg 19 pontja van, előtte a Nagybányai Minaurnak 21, a Bukaresti Metaloglobusnak 23. Ebben a hetesben szerepel az FK Csíkszereda is, amelyik pénteken 1-1-es döntetlenre mérkőzött a Nagybányai Minaurral, ezért 33 ponttal a második helyen áll a playout összetettjében és immár biztosan a Liga 2-es bajnokságban kezdheti a következő szezont is. Az élen a Sellenberknek 33 pontja van, de egyel kevesebb lejátszott meccse van, mint a hargitaiaknak.

A Liga 2-es bajnokság alsóházi rájátszásában, mint ismeretes, a csapatok csak egyszer találkoznak egymással. A csoportok utolsó két helyezettjei kiesnek a harmadosztályba, míg az ötödik helyezettek osztályozót vívnak a bennmaradásért.

A keleti egyházak húsvéti ünnepe miatt a playout negyedik fordulójának összes mérkőzését pénteken délelőtt rendezték, a felsőházban viszont szombaton lesz a Poli Iași–Dési Unirea összecsapás 14.15 órakor. A csendőrség kérésére péntekről elhalasztott Steaua–Dinamo örökrangadót április 18-án, 20 órakor pótolják be. Az Oțelul Galac–FC Buzău mérkőzés csütörtök este 1-0-al zárult, ezért a moldvai együttes még versenyben van a feljutásért folytatott versenyben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?