Hova lett az egykori futballista? – ígéretes tehetségként indult, most a rendőrség keresi a volt kupagyőztest

Lucian Burdujant keresi a Román Rendőrség. A 39 éves egykori élvonalbeli labdarúgó eltűnését családja jelentette, a volt csatár furcsa helyzete pedig így sajtónyilvánosságot kapott.

Fotó: Román Rendőrség/képernyőmentés

A hatóságok tájékoztatása alapján idén októberben, a férfi 63 éves anyja jelentette az eltűnését a rendőrségen. Az eltűnt személyek nyilvántartásában úgy szerepel, hogy tavaly novemberben elhagyta Piatra Neamț-i otthonát és azóta nem hallottak róla. Kiderült viszont, hogy szeptemberben találkozott fivérével Bukarestben, de ennél többet nem tudni.

Személyes Facebook-oldalán tavaly nyár óta nem posztolt új bejegyzést, ugyanakkor a Fanatik alapján idén nyáron, Rómában elhunyt az apja, hozzátartozói pedig gyűjtést szerveztek, hogy a holttestet hazahozzák Romániába. A hír megosztására biztattak akkor sokakat, abban bízva, hogy azáltal talán Lucian Burdujan is értesül róla.

Miután a rendőrség most nyilvánosságra hozta az eltűnését, a központi sportsajtó megpróbálta telefonon elérni. A Gsp-nek fel is vette egy férfi a telefont, de később kiderült, hogy az hamisan adta ki magát a volt U21-es válogatott focistának.

A Rapid színeiben volt a legsikeresebb

Burdujan a Ceahlăultól igazolt 2014-ben a Rapidhoz, amellyel szerepelt az UEFA-kupa negyeddöntőjében is. Kétszer Román Kupát nyert, az élvonalbeli bajnokságban pedig ezüstérmet ünnepelhetett. Ígéretes tehetségként debütált a giuleștiek keretében, majd onnan a Vasluihoz, később pedig az FCSB-hez szerződött. Ukrajnában „sztárfocista” jelzővel illették érkezésekor. Szerepelt ugyan még több más kisebb-nagyobb európai, illetve arab csapatokban, de külföldre igazolásával gyakorlatilag megfeneklett a volt U21-es válogatott csatár pályafutása. 2017-ben vonult vissza, és bár pályafutása során sok pénzt keresett, volt felesége szerint szerencsejátékfüggősége miatt a teljes vagyonát elveszítette.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?