Liga 1: két pontjába került a Sepsinek a 95. percben kapott gól

A székelyföldi csapat kezéből kicsúszott a gzőzelem a kiesés elől menekülő CS Mioveni otthonában.

A Liga 1 utolsó helyén álló CS MIoveni vendége volt a Sepsi OSK a 24. fordulóban. Az évet két győzelemmel kezdő házigazdák önbizalmát Amine Benchaib kemény lövése, majd Guilherme Garutti fejese mutatta az első öt percben, de Niczuly Roland mindkétszer kiütötte a jobb sarokra tartó labdát, írja a Nemzeti Sport. A hazaiak ezzel el is lőtték puskaporukat az első félidőre, a Sepsi pedig már első lehetőségéből betalált: Adnan Aganovic beadása után Mario Rondón mellel készítette le a labdát Cosmin Matei számára, aki az ötös sarkától laposan a hosszú sarokba lőtt.Fotó: Facebook/CS Mioveni

A többi szentgyörgyi lövés már cél tévesztett vagy védőkről pattant mellé a labda, de a két bizonytalan védősor hibáiból a székelyföldi csapat tudott csak lehetőségeket teremteni. Niczuly kapujára csak az első félidő ráadásában ment újra lövés, de Nicolae Carnat középre küldött labdája nem okozott gondot a Sepsi kapitányának.

A játék képe szünet után sem változott, a Sepsi sikerrel tartotta távol kapujától a Mioveni-t, viszont a szentgyörgyi támadásokban sem volt túl sok veszély. Nicolae Pőun hiába szeretett volna büntetőt kapni, Marcel Bîrsan játékvezető nem látta szabálytalannak a Ferencvárosban is megfordult Marcos Pedroso szerelését, a legnagyobb vendéghelyzetnél pedig Pavol Safrankónak nem sikerült kicseleznie a kapust.

Az állóvizet Păun kiállítása kavarta fel, aki két perc alatt két sárga lapot begyűjtve hagyta emberhátrányban a Sepsit, a felbátorodott Mioveni pedig ívelgetésékkel szorította be a Sepsit. Egy ilyen helyzetnél látta szabálytalannak Tamás Márk és Alexandru Buziuc összerúgását Bîrsan, a büntetőből pedig Bogdan Rusu megmentett egy pontot a hazai csapatnak. 

A Sepsi továbbra is a felsőházi rájátszást érő 6. helyen áll, 3 ponttal előzi meg a Petrolul Ploiești gárdáját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?