Liga 1: az utolsó tíz percben szerzett gólokkal fordított a Sepsi OSK

A tizenegyes kihagyása is belefért a Sepsi OSK-nak az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának első fordulójában a CS Mioveni elleni, mivel az utolsó tíz percben szerzett három góllal megfordította az eredményt Cristiano Bergodi vezetőedző csapata.

A végén a szentgyörgyiek örülhettek | Fotó: Sepsi OSK Facebook-oldalA sepsiszentgyörgyi csapat ragadta magához a kezdeményezést a vasárnap kora este kezdődött meccsen, mégis az Argeș megyei vendégek szerezték meg a vezetést az első félidő végéhez közeledve, amikor is egy szöglet nyomán a kapu előterébe csúsztatott labdát Balaur közelről fejelte a hálóba – az ellenkező irányba induló Niczuly Rolandnak esélye sem volt a védésre.

Megnyílt a lehetőség a hazaiak előtt, hogy mégis döntetlennel vonuljanak szünetre, ugyanis a 44. percben tizenegyeshez jutottak egy szabálytalanságért, de Mitrea jobb alsó sarokra tartó lövését hárította Popescu kapus. A látogatók hálóőre ezt követően és a második félidő elején több nagy védést is bemutatott.

A háromszéki csapat fölénye a 79. percben érett góllá, amikor az addig nem sok vizet zavaró Tudorie egy kapu előtti kavarodás után kiegyenlített, pár perc múlva pedig ugyanő a vezetést jelentő gólt is megszerezte (a televíziós visszajátszásból kiderült, hogy ha csak hajszállal is, de a fejest megelőzően lesen állt a játékos, de mivel a román bajnokságban nincs videóbíró, érvényes maradt a találat). A lefújás előtti pillanatokban Ștefănescu jól helyezett lövéssel adta meg a kegyelemdöfést, így a szentgyörgyiek elmondhatják, hogy magabiztos győzelemmel kezdték az alsóházi rájátszást.

Alsóházi rájátszás (play out), 1. forduló:
Sepsi OSK–CS Mioveni 3–1, gólszerző: Tudorie (79. és 86.), Ștefănescu (90+3.), illetve Balaur (38.)
UTA–Academica Clinceni 3–0
Chindia Târgoviște–U Craiova 1948 0–0
Vasárnap:
Rapid–Dinamo (20.30)
Hétfőn:
FC Botoșani–Gaz Metan (18.00)

Az állás: 1. UTA 23, 2. Sepsi OSK 23, 3. FC Botoșani 23, 4. Rapid 20, 5. Chindia 19, 6. U. Craiova 1948 18, 7. CS Mioveni 15, 8. Dinamo 9, 9. Clinceni 7, 10. Gaz Metan 1 ponttal.

Liga 1, felsőházi rájátszás (play off), 1. forduló:
Kolozsvári CFR–FC Voluntari 3–1
Universitatea Craiova–FC Argeș 3–0
Hétfőn:
FCSB–Farul (21.00)

Az állás: 1. CFR 41, 2. FCSB 31, 3. Universitatea Craiova 30, 4. Farul 24., 5. FC Voluntari 24, 6. FC Argeș 24 ponttal.

Kapcsolódók

Kimaradt?