Liga 1: Kétgólos vendégsiker az erdélyi rangadón

Mario Camora korai találatával és Gabriel Debeljuh hajrában szerzett góljával elvitte a három bajnoki pontot a Kolozsvári CFR a Sepsi OSK otthonából az első osztályú labdarúgó-bajnokság szombaton este lejátszott erdélyi rangadóján. A sepsiszentgyörgyiek jó játékkal rukkoltak elő lelkes közönségük előtt, ám hiába, sem gólt, sem pontot nem tudtak szerezni.

Ellentétes előjelekkel várták a szombati összecsapást a felek. A CFR versenyben áll a bajnoki címért és a biztos előnyének megtartásáért szállt harcba, míg a Sepsinek az lsóházi rájátszás kedvező pozíciója érdekében volt szüksége a bajnoki pontokra. . Kezdés előtt hatalmas No War We want Peace feliratú molino előtt fotózkodott közösen a két gárda. A hazai fanatikusok és a vengégdrukkerek is megemlékeztek az orosz-ukrán háborúról. A szentgyörgyiek Isten óvja Kárpátalját! felirattal üzentek, míg a bordó-fehér hívek előtt a No War in Ukraine! szöveg volt olvasható.

A két csapat szurkolóinak köszönhetően kitűnő hangulatban kezdődött a mérkőzés. Ez átragadt a játékosokra is, remek iramban indult az összecsapás. Ám hiába birtokolták többet az első percekben a házigazdák, egy jól eltalált Camora-lövéssel hamar vezetéshez jutottak a vasutasok (0–1). Nem ijedt meg a Sepsi, igyekeztek támadásokat építeni a piros-fehérek. Az egyenlítéshez legközelebb a 23. Percben állt az OSK, a CFR gólszerzője ezúttal a gólvonalról mentett fejjel Tudorie fejese után. Hat perc múlva Stefanescu veszélyeztetett, ám lövése elment a bal alsó sarok mellett. Több érdemleges akciót nem igen jegyezhettünk fel, egygólos vendégvezetéssel vonultak szünetre a csapatok.Fotó: Sepsi OSK

Sepsi-helyzettel indult a második félidő, Paul fejelt gyengén Hindrich ölébe. A vendéglátó mindent megtett a gólszerzésért, ám ezen az estén semmi sem akart összejönni. Különöseb Stefanescu volt elemében, aki hol lövéseivel, hol beadással teremtett veszélyes helyzetet. Fél órával a vége előtt Deac jelzi, hogy a kolozsváriak sem mondtak le az újabb gólról, a hazai hívek felsóhajthattak: csupán az oldalháló rezdült meg lövése után.

A 79. percben Niczuly hatalmas bravúrja is kellett a különbség megtartásához, a hazai kapus Debeljuh közeli lövésénél hárított hihetetlen reflexszel. Hat perc múlva azonban már semmi sem mentette meg a Szentgyörgyöt a második vendéggóltól. Egy szöglet utáni középre fejelt labdából Debeljuh közelről valahogy begyötörte a labdát, végleg eldöntve ezzel a három pont sorsát (0–2).

A mintegy 100 fős vendégtábor a hazaindulásra biztatta a Sepsi-híveket, akik a kétgólos CFR-vezetést látva nem is nagyon kellett noszogatni, hosszú sorokban vették az irányt a kijáratok felé. Nem úgy a legfanatikusabbak, akik a lefújás után megtapsolták övéiket és a székely himnusszal búcsúztak a piros-fehér dresszes kedvencektől. Közben a kolozsvári drukkerek bajnokcsapatot kiáltva éltették a vasutasokat.

Liga 1, 28. forduló
Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0–2 (0–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 2000 néző
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu – Eder González, Aganovic (Damascan, 83.), N. Paun – Askovszki (Barbut, 64.), Tudorie (Luckassen, 73.), Stefanescu. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
CFR: Hindrich – Manea (Susic, 63.), Graovac, Burca, Camora – N. Boateng – Deac (Yuri Matias, 85.), Bordeianu, Roger (Petrila, 73.), Negut (A. Paun, 85.) – Dugandzic (Debeljuh, a szünetben). Vezetőedző: Dan Petrescu
Gólszerző: Camora (5.), Debeljuh (85.)
További eredmények:
UTA-Academica Clinceni 2–0
Universitatea Craiova-Chindia Târgoviște 1–0
Medgyesi Gaz Metan-FC U Craiova 1948 0–3
Bukaresti Rapid-Bukaresti Dinamo 1–1
Vasárnap játsszák:
FC Argeș Pitești-FC Voluntari
FC Botoșani-CS Mioveni
FCSB-Farul Constanța

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?