Liga 1: kikapott a Sepsi, elúszott a felsőházi rájátszás

A szentgyörgyiek 3-1 arányban maradtak alul az FC Voluntari otthonában.

A háromszéki gárda azzal a tudattal lépett pályára a Voluntari ellen, hogy csakis győzelem esetén marad reális esélye a felsőházi rájátszásra. Az eltiltott Marius Ștefănescu és teljes szezonra kidőlt Anass Achahbar hiányában improvizálnia kellett a támadósorban Cristiano Bergodi szentgyörgyi edzőnek, ám a három szélső a center mögött felállás az első félidőben látványosan csődöt mondott.Hatékonyabban focizott a Voluntari | Fotó: Facebook/FC Voluntari

A Voluntari sikeres letámadással uralta a középpályát, és jóval gyakrabban eljutott a Sepsi kapuja elé, mint a szinte kizárólag a jobb oldalon próbálkozó szentgyörgyiek. A beadások többségét ugyan mindkét oldalon hatástalanították a belső védők, ám amikor a jobbhátvéd Radoszlav Dimitrovra maradt Constantin Budescu őrzése, a hazai támadó a léc alá tudta fejelni a labdát.

A születésnapos támadó amúgy a téli szünetben a Sepsihez is elígérkezett, amikor lapátra tette őt a FCSB, de útban a Székelyföld felé meggondolta magát, és inkább Voluntari-ba szerződött.

Szünetben fordult a kocka, mert a hazaiak az előny birtokában visszahúzódtak kapujuk elé, átadva a labdát a Sepsinek. A térdsérülés és 16 hónapos kihagyás után visszatérő Fülöp István személyében pedig ekkor már igazi karmester is akadt szentgyörgyi oldalon, záporoztak is a lövések Mihai Popa kapujára. A fiatal hálóőrt egyszer még a gólvonalon mentő Igor Armas is kisegítette, de végül összejött a Sepsinek az egyenlítés, Fülöp István szöglete utánAdnan Aganivic fejesével.

A vendégek a gól után is támadásban maradtak, de nagy helyzeteik többé már nem voltak. A Voluntari viszont a végén szinte a semmiből talált két gólt, előbb Budescu duplázott az Alexandru Tudorie kezezése miatt megítélt büntetőből, majd Helder Tavares fejelt be közvetlen közelről egy Niczulyról kipattanó labdát.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a Sepsi OSK-nak 33 pontja van, ezzel 9 pontra van lemaradva a felsőházi rájátszást érő helyeken álló Farul és az Universitatea Craiova mögött, melyeknek még négy-négy találkozójuk van hátra.

Kapcsolódók

Kimaradt?