Gálázott a Sepsi OSK, és megnyerte az alsóházi rájátszást

Damascan (takarásban) akrobatikus gólja | Fotó: Agerpres

Kiütéses győzelmet aratott a Sepsi OSK az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában a FCU Craiova 1948 vendégeként, és ezzel – meg a Rapid váratlan vereségével – megnyerte a play-out versenyét, jogot szerezve, hogy részt vegyen az Európa Konferencialiga-szereplésért rendezett selejtezőben.

A hétfő esti meccset kétszer is félbe kellett szakítani xenofób és magyarellenes rigmusok miatt, egyszer a 20. perc tájékán, miután a színesbőrű Luckassen megszerezte a vezetést a sepsiszentgyörgyieknek, másodszor a 89. percben, amikor a bíró tizenegyest ítélt a háromszéki csapat javára.

A két sajnálatos közjáték között a Sepsi OSK örömfocival hallgattatta el a hazai közönséget, különösöen Fülöp István „élt a pályán”, aki egy bombagólt „varrt” a craiovaiak kapujába, és kiosztott két gólpasszt is. Damascan félfordulatból, kapásból küldte a labdát a háló, Golofca pedig jó helyzetfelismeréssel messziről átemelte a kapuson a játékszert – szóval szebbnél szebb gólokat rúgtak a látogatók, a végén pedig Dragomir értékesítette magabiztosan a megítélt büntetőt.

FCU Craiova 1948–Sepsi OSK 0–5, gólszerzők: Luckassen (16.), Fülöp (57.), Damascan (66.), Golofca (72.), Dragomir (90., 11-esből).

A Sepsi OSK 42 ponttal bebiztosította első helyét az alsóházi rájátszásban (abszolút sorrendben a 7. helyet), amihez az is kellett, hogy a Rapid némi meglepetésre, drámai körülmények között kikapjon 3–2-re a CS Mioveni otthonában. Mivel a FC Botoșani 4–0-ra legyőzte az Academica Clinceni együttesét, a moldvaiak (41 ponttal) is megelőzték a 39 pontos Rapidot. Így a Sepsi OSK és a Botoșani játszhat a nemzetközi kupaszereplésért, de ha a szentgyörgyiek csütörtökön a kupadöntőben legyőzik az FC Voluntari-t, akkor a Sepsi OSK kupagyőzteséként indulhat a nemzetközi kupában, és a Rapid átveheti a helyét a hazai selejtezőben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?