Liga 1: a vártnál nehezebben győzött a Sepsi a sereghajtó ellen

A háromszékiek 3-1 arányban bizonyultak jobbnak a már biztosan kieső medgyesi csapatnál.

A vártnál nehezebben húzta be a kötelező győzelmet a Sepsi OSK a csőd szélén álló, a Liga 1 alsóházi rájátszását csak a Profi Liga támogatásával befejező Gaz Metan ellen. Az 50 pontos levonással sújtott medgyesi csapat ellen Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző több alapemberét is pihentette, a pályára lépők viszont sok hibával és dekoncentráltan futballoztak.Nem volt éppen sétagalopp | Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A hét tizenévessel kezdő medgyesi csapat védelme alig 63 másodperc után kapitulált, Fülöp István indításából Marius Ștefănescu lőtt a bal alsó sarokba. A gyors vezetés után a Sepsi átengedte a labdát a vendégeknek, akik az első negyedóra végén már helyzetbe is kerültek: Ramon Gaspar lövését még védte Răzvan Began, de Raul Steau ismétlésénél a jobbhátvéd Răzvan Dimitrov is kézzel hárított. Ez pedig büntetőt ért, amelyet a két megmaradt medgyesi légiós egyike, Francisco Júnior váltott gólra (1–1).

A meglepett Sepsi nehezen pörgött fel újra, ám folyamatos beadásokkal lassan, de állandó nyomás alá helyezte a Gaz Metan kapuját, és végül Ștefănescunak sikerült megtalálnia Eder González fejét, aki a bal sarokba küldte a labdát. A szentgyörgyi előny viszont ismét medgyesi helyzeteket hozott, a félidő végén Cristian Maxim bombájánál Began bravúrja akadályozta meg az újabb egyenlítést.    

A szünet után sem változott a játék képe, a Sepsi a széleket uralta, de a középre adott labdákból kevés valódi helyzet lett. Sztefan Askovszki lőtt ugyan egy látványos keresztlécet, de utána többnyire csak könnyű lövések mentek a 19 éves Grósz Erik kapujára. Amikor pedig Cătălin Golofca végre betalált, Alexandra Apostu asszisztens jelzett tévesen lest – hogy aztán ugyanő elnézze, amint a valóban lesen álló Alexandru Tudorie az elé pattanó labdából belőtte a harmadik hazai gólt. A végén két újoncot is avathatott a Sepsi, a 17 éves középpályás, Nistor Ákos és a 18 éves kapus, Gedő Hunor is belekóstolhatott az élvonalba.

Kapcsolódók

Kimaradt?