Liga 1: első helyet hozott a húsvéti nyuszi a Sepsi OSK-nak

Fontos győzelmet aratott a Sepsi OSK első osztályú labdarúgó-csapata az alsóházi rájátszás ötödik fordulójában az Aradi UTA csapata ellen szombaton délután. A hazaiak az egész mérkőzés alatt fölényben játszottak, ám csupán az utolsó pillanatokban sikerült megszerezniük a győztes találatot.

Nagy várakozás előzte meg az első osztályú labdarúgó bajnokság szombati, erdélyi rangadóját. A házigazda Sepsi OSK az Aradi UTA csapatát fogadta az alsóházi rájátszás ötödik fordulójában. A tét nem volt kicsi, hiszen az alsóház élén végző alakulat selejtezőt játszhat a UEFA Koferencialigában való indulásért. Erre a háromszéki csapatnak is megvan minden esélye, hiszen eddig veretlenül, három győzelem mellett egy döntetlent értek el a rájátszásban.

Ennek megfelelően szépen megtelt a Sepsi OSK stadionja, mintegy 5 ezer néző előtt kezdődött el a játék. Érkeztek szurkolók Gyergyószentmiklósról, feltűntek a nézőtéren a Sepsi SIC román kupa győztes kosaras lányai és a Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-győztes, román bajnok jégkorongozói is. A vendégeket kis létszámú, ám annál lelkesebb szurkolócsoport biztatta, míg a hazai tábor élére maga a klubtulajdonos, Diószegi László állt.

Jól kezdett az OSK, az első percekben többet birtokolták a labdát a székelyföldi piros-fehérek. Az első igazán nagy heyzet mégis a vendégek előtt adódott a 12. percben. Egy nagy védelmi hiba után Cardoso lőhetett senkitől se zavartatva kapura, ám eltévesztette az irányzékot és a labda néhány centivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 17. percben jöhetett az első hazai szöglet, majd rögtön utána a második is. Utóbbit követően ide-oda pattogott a labda a vendégkapu előtt, ám Mitre, Barbut és Balasa próbálkozását is blokkolták a vendégvédők.

A 20. percben Batha rántotta le sárga lapot érően Stefanescut mintegy 25 méterre, a megítélt szabadrúgást Balasa kapu fölé vágta. A 26. percben Niczuly védte könnyedén Sljakov lövését. Egy perc múlva Eder lőtt a vendégkapu fölé. Lüktető, jó iramú mérkőzést láthatott a lelkes közönség. A hangulatot fokozta, hogy rövid időn belül kétszer is tesztelték a kapufát a hazaiak. Előbb a 38. percben Stefanescu lövése csattant a bal oldali lécen, majd két perc múlva Tudorie fejesét mentette a keresztléc. A félidő ráadásában veszélyztetett az Arad is, Vukcsevics lövése pattant meg Mitreán, Niczulynak résen kellett lennie, hogy szögletre tudjon menteni. Az első félidő végén döntetlennel vonultak pihenőre a felek.A szerző felvétele

Jól kezdte a második játékrészt is a Sepsi, az 53. percben Paun révén újabb gólhelyzetet hagytak ki, félmagas lövését Iacob szögletre ütötte. Három perccel később Balasa fejelt mellé. Kevés idő múlva ígéretes helyről jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak. Tudorie lövése lepattant a sorfalról, Mitrea ismétlése pedig egy védőről pattant szögletre.

Nyomott a Sepsi OSK, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A 61. percben Balasa fejese nyomán Otele a gólvonalról fejelte ki a játékszert. Számos lövéssel próbálkoztak a vendéglátók, ám vagy az irányzékkal volt baj, vagy a vendégvédők tudtak menteni. A hazai szurkolókon semmi nem múlt, pillanatnyi szünet nélkül buzdították kedvenceiket a fanatikusok. Nyolc perccel a vége előtt újabb ziccert rontottak Cristiano Begodi fiai, Eder szöglete után Balasa nem találta el jól a labdát és közelről kapu fölé pattant a játékszer.

A hazai rohamok végül az utolsó utáni percekben értek góllá. Balasa közeli lövése nyomán a kapu közepébe vágódott a labda jobb oldali szögletrúgást követően. A középkezdés után a játékvezető véget is vetett a mérkőzésnek. Következhetett a sepsiszentgyörgyi örömünnep, a hazai közönség hosszasan éltette a mérkőzést megnyerő kedvenceket. A Sepsi OSK nagy lépést tett az alsóházi rájátszás megnyerése felé, a piros-fehér híveknek pedig most már biztosan szép lesz a húsvéti ünnep.

Labdarúgó Liga 1, alsóházi rájátszás 5. forduló
Sepsi OSK-Aradi UTA 1–0 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, 5200 néző
Sepsi OSK: Niczuly – Dimotrov, Balasa, Mitrea, Dumitrescu – Eder González, Paun – Askovszki (Dragomir (88.), Stefanescu, Barbut – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
UTA: Iacob – Vukcsevics, Benga, Medimorec, Sljakov (Baravykas, 62.) – Ubbink (Matei, 71.), Vorobjovas, Batha – Cardoso (Dangubic, 35.), Otele, Miculescu. Vezetőedző: Ionut Badea.
Gólszerző: Balasa (90+3.)
Sárga lap: Barbut (46.), Batha (20.), Dangubic (39.), Vukcsevics (79.)

Labdarúgó Liga 1, alsóházi rájátszás, 5. forduló

  • Chindia Targoviste-Fc Botosani 1-2
  • CS Mioveni-Bukaresti Dinamo 2-0
  • Sepsi OSK-Aradi UTA 1-0
  • FCU Craiova-Academica Clinceni (vasárnap, 15:00)
  • Bukaresti Rapid-Medgyesi Gaz Metan (hétfő, 20:30)
1. Sepsi OSK 5 4 1 0 11-1 33
2. Bukaresti Rapid 4 4 0 0 9-1 32
3. FC Botoșani 5 3 0 2 8-5 32
4. UTA 5 2 0 3 7-4 26
5. CS Mioveni 5 3 1 1 7-5 25
6. FCU Craiova   4 2 2 0 5-2 25
7. Chindia Târgoviște 5 1 1 3 3-3 22
8. Bukaresti Dinamo 5 1 1 3 4-7 13
9.  Academica Clinceni 4 0 0 4 0-13 7
10.  Medgyesi Gaz Metan 4 0 0 4 0-13 -25

Kapcsolódók

Kimaradt?