Hosszabbított a Sepsi OSK Cristiano Bergodival, egy-két évig ő maradhat az edző

Meghosszabbította Cristiano Bergodi vezetőedző szerződését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vezetősége – közölte az élvonalbeli labdarúgóklub hétfőn a közösségi oldalán.

A tájékoztatás szerint Hadnagy Attila klubigazgató egyéves szerződést írt alá az olasz szakvezetővel, de a megállapodás – ha mindkét fél jónak látja – újabb egy esztendővel meghosszabbítható.

Bergodit tavaly október elején nevezték ki a székelyföldi csapat edzőjének, miután Leo Grozavu addigi trénert a vártnál gyengébb rajt miatt menesztették. A Sepsi OSK, bár teljesítménye javult, végül nem jutott be a Liga 1 rájátszásának felsőházába, de még van esélye megismételni tavalyi sikerét, a nemzetközi kupaszereplés jogának megszerzését: két fordulóval a vége előtt 3 pont a hátránya az alsóházat vezető Rapid mögött, és 2 ponttal van lemaradva a második helyezett Botoșani-tól; az első két alsóházi csapat osztályozón vehet részt az Európa Konferencialiga-részvételért. Vasárnap délután a Sepsi OSK a Chindia Târgoviște csapatát fogadja.

A háromszéki együttes másik fronton is érdekelt, ugyanis egygólos (2–1) előnnyel várja a Román Kupa elődöntőjének visszavágóját a címvédő Universitatea Craiova ellen, s egyesetleges kupagyőzelemmel is kijuthat a nemzetközi porondra.

Kapcsolódók

Kimaradt?