Hagi döntött, nem lesz a válogatott szövetségi kapitánya

Ezúttal sem járt sikerrel a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetősége, hogy a válogatotthoz csábítsa Gheorghe Hagit: a Konstancai Farul edzője hétfőn közleményben jelentette be, hogy nem lesz szövetségi kapitány.

Bevallása szerint az elmúlt napokban alaposan kielemezte a kérdést. Számításba vette úgy az FRF elvárásait, mint pedig azt, hogy a Konstancai Farult egy erős klubbá akarja építeni. „Emiatt úgy döntöttem, hogy jelen pillanatban nem fogadhatom el a Román Labdarúgó-szövetség ajánlatát, hogy a válogatott szövetségi kapitánya legyek. Minden bizonnyal pályafutásom egyik legnehezebb döntése volt ez, hiszen minden román szakember álma, hogy a válogatottat irányítása” – fogalmazott.

Fotó: frf.ro

Az FRF közleményben reagált Hagi döntésére, megköszönve neki nyitottságát a felkérésre. „Hagi a romániai labdarúgás jelképe, nagyra értékeljük elkötelezettségét a sport iránt. Az FRF megérti az indokait és tiszteletben tartja a döntését” – fogalmaznak, sok sikert kívánva neki a Farul fejlesztéséhez. Megjegyezték azt is, hogy bizonyosak abban, hogy előbb-utóbb Hagi ismét irányítani fogja majd a válogatottat, odaadása és futballszenvedélye pedig óriási hasznára válik majd a csapatnak. Addig viszont a szervezet vezetőségének pótolnia kell az Edward Iordănescu távozásával megüresedett tisztséget, tájékoztatásuk alapján a technikai bizottság ajánlásai alapján választják ki a következő szakembert, akit felkérnek a feladat elvégzésére.

Emlékezetes, hogy Edward Iordănescu két és fél év után távozik a csapattól, nem akarta meghosszabbítani a július végén lejáró szerződését. Răzvan Burleanu, az FRF elnöke a technikai bizottság ajánlata alapján ajánlotta fel az állást Haginak, akit már korábban is eredménytelenül környékezett meg. Hagi neve volt az első, a testület listáján, azt pedig még nem tudni, hogy a többi javasolt szakember között milyen rangsort állítottak fel. Azt ugyanakkor tudjuk, hogy többek között Mircea Lucescu, Bölöni László, Adrian Mutu, Mirel Rădoi, Mariuș Șumudică, Cristian Chivu és Laurențiu Reghecampf is számításba jöhet jövendőbeli szövetségi kapitányként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?