Burleanu: nem pénzügyi okok vezettek Edi Iordănescu távozásához

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindenkinek megvan az ára és minden a pénzről szól, de nem volt pénzügyi nézeteltérésünk Edward Iordănescuval – hangsúlyozta Răzvan Burleanu.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke keddi vezetőségi ülésüket követően tartott sajtótájékoztatót, emlékeztetve arra, hogy nagyon szerettek volna szerződést hosszabbítani a szövetségi kapitánnyal, akinek hálásak amiért az elmúlt 24 esztendő legnagyobb sikerét érte el a válogatottal, ugyanakkor örökségül egy egységes, fegyelmezett és érett csapatot hagy maga után, amelyikben még maradt tartalék arra, hogy az eddigieknél is sikeresebbé váljon. „Edi egy hatalmas képességű edző. (…) Együttműködésünk a bizalmon és a tiszteleten alapult. Nem voltak pénzügyi problémák a tárgyalás során. A szerződés időtartamáról és a szakmai stáb helyzetéről is megegyeztünk még az Európa-bajnokság előtt. Csakis azért nem folytatja, mert közelebb akar lenni a családjához. Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy meggondolja magát, de megérdemli a tiszteletünket és én megértem a döntését” – ecsetelte Burleanu.

Răzvan Burleanu | Fotó: frf.ro

Hangsúlyozta, Edi Iordănescu az elmúlt két és fél év során nagy nyomásnak volt kitéve, sok kihíváson átment és arra kérte a szurkolókat, hogy ők se haragudjanak meg rá, amiért nem folytatja a válogatottnál.

Utódját ugyanolyan eljárás szerint választják majd ki, mint ahogyan az elmúlt években máskor is, nevezetesen a technikai bizottság tesz javaslatot az új szövetségi kapitány kilétére. A testület szerda délelőtt ül össze, és előterjeszt majd egy listát azokkal az edzőkkel, akikkel majd utána a vezetőség tárgyalni fog. Burleanu nem akart neveket elárulni, még azt sem közölte, hogy személy szerint ő kit látna szívesen a válogatott kispadján. Annyit azonban elárult, hogy a sajtóban felmerült nevek közül bárki számításba jöhet. A központi sajtó amúgy kedden már Gheorghe Hagi esetleges megkereséséről cikkezett, de felmerült már Bölöni László, Adrian Mutu, Marius Șumudică vagy éppen Laurențiu Reghecampf neve is.

Burleanu hangsúlyozta ugyanakkor, hogy romániai szakembert szeretnének szövetségi kapitánynak, amellyel szemben az elvárás az lesz, hogy folytassa a Iordănescu által megkezdett munkát és kijusson a válogatott a világbajnokságra. Azt még nem tudni, hogy két- vagy négyéves szerződést ajánlanak majd fel, mint ahogyan azt sem, hogy a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligájára lesz-e kitűzött célja az új edzőnek. Az FRF első embere szerint most könyebb helyzetben vannak, mint legutóbb voltak, hiszen egy összeforrott csapat vár új szövetségi kapitányra, egy olyan generáció amelyik még nem érte el a határait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?