banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Mi történik a szövetségi kapitány szerződésével?

A nyolcaddöntőben elszenvedett vereséggel véget ért Románia labdarúgó-válogatottja számára az idei Európa-bajnokság és ezzel együtt Edward Iordănescu szerződése is lejár. A szövetségi kapitányi tisztséget két és fél éve ellátó szakember számára a hazai sportszövetség hosszabbítást ajánlott, de a megállapodást még nem írta alá.

A hollandok ellen 3-0-ra elvesztett kedd esti nyolcaddöntőt követő sajtótájékoztatón kérdezték is jövőbeli szándékáról. Iordănescu azt mondta, hogy büszke arra, amit elért és meggyőződése, hogy a válogatott képes tovább nőni, de egyelőre pihenésre van szüksége. „Utána majd beszélek a Román Labdarúgó-szövetség vezetőségével és a családommal is. Nem tudom, mi lesz. Most úgy gondolom, hogy a családomnak nagyobb szüksége van rám, mint a válogatottnak. Nehéz két és fél év volt, időnként támadásokkal, a bizalom hiányával. Meglátjuk, hogy miként döntünk” – fogalmazott a szakember.

Fotó: frf.ro

A Gsp.ro rámutatott, hogy a játékosok szeretnék, ha a 46 éves edző szerződést hosszabbítana. A vegyes zónában erről kérdezett Nicolae Stanciu úgy vélte, hogy Iordănescu ismeri őket, tudja, hogy mit szeretnének és igazából ő is folytatni akarja. „De ez nem rajtunk múlik. Nem is a mi dolgunk, azért van a sportszövetségnek egy elnöke, és reméljük minél hamarabb megoldódik a helyzet. Már július van, szeptemberben kezdődik a Nemzetek Ligája, nyugalomra és folytonosságra van szükségünk” – mondta a válogatott csapatkapitánya.

Răzvan Burleanu, az Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke szerette volna, hogy még az Eb előtt megállapodjanak Iordănescuval a szerződés meghosszabbításáról. Négy évre szóló szerződést ajánlottak neki, de részleteket nem hozott nyilvánosságra. Már akkor mondta, hogy folytatni szeretnék vele a megkezdett munkát, ugyanakkor minden eshetőségre felkészültek.

A szerződést azóta sem írták alá, a központi sportsajtó pedig több ízben is cikkezett arról, hogy Iordănescu több millió eurós ajánlatot is kapott már arab csapattól. Tény, az Eb alatt elképesztő biztatást kapott a szurkolóktól a válogatott, még a kedd este elveszített meccs után is ünnepelték őket. Hogy ez mennyire befolyásolja majd a szakembert a döntésében, azt még nem tudni, azt viszont igen, hogy a Gsp.ro szerint az FRF B-terve négy nevet tartogat lehetséges utódjaként. Ezen a listán Adrian Mutu, Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf és Mircea Lucescu szerepel, bár utóbbi már több ízben mondta, hogy fiatal edzőre van szüksége a csapatnak.

Románia labdarúgó-válogatottja szeptemberben a Nemzetek Ligája harmadosztályában Koszovóval és Litvániával játszik majd a Ciprussal teljes 2. csoportban, ugyanakkor legfőbb célkitűzés a 2026-os világbajnokságra való kvalifikáció lesz, amelynek selejtezői jövőre lesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?