Zászlót lengető gyermekek köszöntötték a magyar válogatottat Németországban, Románia együttese is megérkezett az Eb helyszínére

Magyarország és Románia labdarúgó-válogatottjai is elutaztak hétfőn Németországba, a pénteken kezdődő Európa-bajnokság helyszínére. A magyarok Weiler-Simmerbergben, a románok Würzburgban készülnek majd.

Az MTI beszámolója alapján Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét mintegy kétszázan fogadtak Németországban. Többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar. A helyi sportklub ifjú növendékei magyar zászlókat lobogtatva várták a játékosokat, miközben azt skandálták, hogy „Ungarn”, azaz németül Magyarország. De voltak olyan helyiek is, akik Liverpool-mezben látogattak ki a fogadásra abban bízva, hogy aláírást szereznek Szoboszlai Dominiktól. A kapus Gulácsi Pétert és a védő Dárdai Mártont is várták rajongók. Amellett, hogy a szurkolók lelkesen köszöntötték a csapatot, a fogadás része volt bajor népviseletbe öltözött

Zászlókat lengető gyermekek fogadták a magyar csapatot Németországban | MTI/Illyés Tibor

A helyiek büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, a falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál.

A magyar csapat szerdán teljesen nyilvános edzést tart, amelyre a helyiek nagyjából 500 jegyet kaptak. A válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

A romániai csapatot szállító repülőgép is megérkezett Németországba | Fotó: FRF/Facebook

Románia labdarúgó-válogatottja is hétfőn utazott el Németországba. Facebook-oldaluk alapján késő este érkeztek meg Würzburg, amely az elkövetkezendő időszakra az otthonuk lesz. Egy négycsillagos szállodában laknak majd, amely – ahogyan a magyarok esetében – kizárólag az övék lesz majd a torna ideje alatt. Edzéseiket a hoteltől négy kilométerre található AKON Arénában tartják majd. A válogatott az Eb csoportkörét június 17-én, azaz pont egy hét múlva kezdi meg az ukránok elleni mérkőzéssel, majd Belgium és Szlovákia lesz az ellenfél.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?