Lang Ádám: „Mindenki megalkuvás nélkül végzi a munkát”

Intenzíven edz Magyarország labdarúgó-válogatottja a németországi Európa-bajnokságra. A Telkiben tartott csütörtöki sajtótájékoztató alkalmával nyilatkozó futballisták egyöntetűen kemény munkáról számoltak be.

Az MTI alapján Lang Ádám, a Nicosia 31 éves középhátvédje szerint mindegyikük motivált és felszabadult. „Amikor pedig edzés van, a testemen is érzem, hogy azoknak olyan intenzitása van, amilyent elvár az ember. Mindenki megalkuvás nélkül végzi a munkát” – fogalmazott a 67-szeres válogatott játékos. Elmondása alapján teljesen felépült márciusi sérüléséből teljes értékű munkát tud végezni.

Lang Ádám és Nagy Zsolt | Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia ugyancsak 31 éves szélsője is kiemelte, hogy megterhelő edzésekkel kezdődött a felkészülés. „Érezhetően van izomláz is, de ez a normális szerintem” – mondta, hozzátéve, hogy ideálisnak tartja, hogy a megszokott körülmények között készülhetnek.

A válogatott jövő kedden Dublinban az írekkel, majd jövő szombaton Debrecenben az izraeliekkel játszik felkészülési mérkőzést. Lang és Nagy egyetértettek abban, hogy ezek kemény csaták lesznek, amelyen gyakorolhatják és megvalósíthatják azt, amit eddig elsajátítottak.

Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya korábban kiemelte, hogy az előrelépés szemmel is látható, magabiztosabb, szervezettebb, fegyelmezettebb a csapat, mint néhány évvel ezelőtt. Meglátása szerint Eb-csoportjuk majdnem annyira erős, mint a legutóbbi kontinensviadalon volt, de már máskor is bizonyították, hogy bárki ellen képesek nyerni. „Amit most tehetünk, hogy a lehető legjobban felkészülünk. A német csapat szerintem az Eb főesélyese, Svájc mindig jól szerepel nagy tornákon és rendre továbbjut a csoportjából, és a skótoknak is nagyon erős csapatuk van. Meccsről meccsre kell haladnunk, most a Svájc elleni összecsapás a legfontosabb a számunkra. Tudjuk, hogy magasak az elvárások, de ez inkább a helyes irányba vezet minket” – idézte korábban a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honalapja Rossit.

A válogatott június 10-én utazik Németországba, aztán 15-én kezdenek Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?