Végleges a magyar válogatott felkészülési mérkőzéseinek a menetrendje

Törökország, Koszovó, Írország és Izrael lesz Magyarország felnőtt férfi labdarúgó-válogatottjának a gyakorlópartnerei a nyári Európa-bajnokság előtt – jelentette be hétfőn Magyarország Labdarúgó-szövetsége (MLSZ) a felkészülési mérkőzések végleges menetrendjét.

A hivatalos honlapon kiadott tájékoztatás alapján Törökországgal március 22-én a budapesti Puskás Arénában találkozik Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, majd négy nappal készül szintén hazai pályán játszanak barátságos meccseket a koszovóiakkal.

Írországgal majd csak nyáron, a németországi Eb-előtt, június 4-én találkoznak Dublinban, hogy utána június 8-án hazai környezetben, a tervek szerint Debrecenben tartsák az Eb-főpróbát az izraeliek ellen.

Fotó: mlsz.hu

„Az ellenfelek kiválasztásánál azt is figyelembe kellett vennünk, hogy egyáltalán mely csapatok elérhetők egy-egy felkészülési mérkőzésre, és közülük ki az, aki akar is játszani velünk” – magyarázta Marco Rossi szövetségi kapitány. Az mlsz.hu által idézett szakember kiemelte, hogy egyértelműen Törökország a legerősebb ellenfél, egészéges és jó csapata van, topbajnokságokban játszó játékosokkal. „Játékerejüket tekintve nagyjából ugyanolyan erősek, mint Eb-csoportellenfeleink közül Svájc vagy Skócia. Koszovó és Írország ugyan némileg gyengébbnek mondható, de velük kapcsolatban részünkről nem a taktikai szempontokon, a játékrendszeren volt a hangsúly, hanem azon, hogy fizikális focit játszanak, amivel a már említett két Eb-ellenfelünk esetében a kontinenstornán is találkozni fogunk, így ez a két mérkőzés is ideálisan járul majd hozzá a felkészülésünkhöz” – mondta Rossi.

A szövetség hivatalos honlapján kiadott közlemény alapján Rossi nem tervez jelentős változást a válogatott keretében, ugyanakkor szeretné, ha Dárdai Márton márciusban a csapat tagja lenne. „Tavaly és tavalyelőtt is azért értünk el jó eredményeket, mert csak minimális változások voltak a keretben. Ha minden alkalommal 5-6 változás lenne, akkor a pályán nem tudnánk egységes csapat lenni” – szögezte le.

Az MLSZ tájékoztatása alapján a barátságos mérkőzések kezdési időpontjairól még zajlanak a tárgyalások.

Magyarország a június 14-én kezdődő Eb-n Skóciával, Svájccal és a házigazda németekkel találkozik a csoportkörben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?