Magyar állampolgár lett Marco Rossi

Magyar állampolgárrá vált kedden Marco Rossi, Magyország labdarúgó-válogatottjának olasz szövetségi kapitánya.

A Magyar Labdarúgó-szövetség beszámolója emlékeztett arra, hogy a szakember 2012-ben a Honvéd edzőjeként érkezett az országba, ott csatlakozott a stábjához Cosimo Inguscio, aki kedden ugyancsak megkapa a magyar állampolgárságot. A válogatottnál 2018-ban kezdték meg a munkát, Marco Rossi pedig már számtalan alkalommal beszélt Magyarországhoz fűződő különleges viszonyáról.

Cosimo Inguscio és Marco Rossi letették az állampolgársági esküt | Fotó: MLSZ

Az állampolgársági eskü magyar nyelven történő letétele után Novák Katalin köztársasági elnöktől vehették át az arról szóló dokumentumot az államfői rezidencián. Az eseményen jelen volt többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért felelős honvédelmi miniszter, Csányi Sándor MLSZ-elnök, Vági Márton MLSZ-főtitkár és Berzi Sándor MLSZ-alelnök.

„Sok olyan pillanatot kaptam már Magyarországtól és a magyaroktól, amikor elérzékenyültem, pedig nem vagyok túlságosan érzelgős típus. A mai nap azonban ismét ilyen volt, hiszen az az ország, az a nemzet, amelyet második otthonomnak tekintek, hivatalosan is befogadott” – idézte Rossit az MLSZ hivatalos honlapja.

Fotó: MLSZ

A sportági szövetség közleménye kiemelte, hogy a két szakember természetesen olasz állampolgárságát is megtartja a magyar mellett, de mint Cosimo Inguscio mondta, egyiket sem helyezik a másik elé.

Magyarország labdarúgó-válogatottja legközelebb október 14-én szombaton lép pályára a budapesti Puskás Arénában, Szerbia ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?