Montenegró–Magyarország – Nincs meglepetés Rossi kezdőcsapatában

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a márciusban, Bulgária ellen 30-s győzelemmel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán: Montenegró vendégeként a sérült Vécsei Bálint helyett Callum Styles kap lehetőséget az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Az olasz szakembernek a kényszerű változtatáson kívül nem volt oka, hogy cseréljen, mert három hónapja a nemzeti együttes meggyőző játékkal rukkolt elő ebben az összeállításban. Ennek megfelelően Dibusz Dénes áll a kapuban, előtte pedig a Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila trió feladata az ellenfél támadóinak semlegesítése, előttük pedig Styles és Nagy Ádám szűri az akciókat.

Fotó: MTI

Támadásban a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland segíti a középcsatár Ádám Martint, akit a szélekről Kerkez Milos és Bolla Bendegúz támogat majd.

A magyarok 1–0-s sikerrel utolérnék a jelenleg éllovas szerbeket, bármilyen más győzelemmel pedig megelőznék az ezúttal szabadnapos ellenfelet. A találkozó a spanyol Jesús Gil Manzano sípjelére helyi idő szerint 18 órakor kezdődik.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám.

Marco Rossi egyébként nehéz mérkőzésre számít, de kijelentette, a magyar labdarúgó-válogatott azért érkezett Montenegróba, hogy megnyerje a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését.

„Egy meccsen semmit nem jelent, hogy előrébb állunk a világranglistán. Ezt mi is megmutattuk például Németország és Anglia ellen. Éppen ezért nagyon alázatosnak kell lennünk, ráadásul olyan kiváló játékosai vannak az ellenfélnek, mint Stevan Jovetic vagy éppen Stefan Savic” – mondta pénteki podgoricai sajtótájékoztatóján arra utalva, hogy bár a magyar csapat 33. a nemzetközi szövetség lajstromában, a montenegrói pedig csak a 69., de így is olyan futballistái vannak, mint a Hertha BSC támadója és az Atlético Madrid védője.

„A montenegrói válogatott tapasztaltabb és fizikálisan nagyon erős játékosokból áll. Nem könnyű ellene futballozni, de a lehető legjobban felkészültünk. Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk nyerni” – mondta Rossi az ellenfélről az MTI érdeklődésére.

Marco Rossi és Gazdag Dániel, a csapat támadója | Fotó: MTI

Gazdag Dániel vegyes emlékeket őriz Montenegróról, mivel négy éve éppen Podgoricában mutatkozott be a nemzeti együttesben, ami nagy büszkeséggel tölti el, azonban az eredmény miatt maradt benne hiányérzet a debütálásával kapcsolatban. Reményei szerint „második nekifutásra sikerül győzni”. „Kompakt csapat, amely jól védekezik, de ez ránk is jellemző. Talán támadásban mi jobbak vagyunk. A világranglista szerint mi vagyunk az esélyesek, de ezzel nem lehet meccset nyerni, minden egyes alkalommal ki kell menni a pályára és ott kell győzni” - hasonlította össze a két csapatot a Philadelphia Union középpályása, aki kifejtette, tudja, mit hogyan csináljon a gyors átállás érdekében, így százszázalékosnak érzi magát.

Gazdag úgy vélte, az ellenfél játékosai szándékosan nem provokálnak majd, ugyanakkor hozzátette, a montenegróiak stílusa kifejezetten kemény és agresszív. A 11 ezer néző befogadására alkalmas podgoricai Városi Stadion pályájáról szólva kijelentette, vannak nála szebbek, jobbak, modernebbek, de a fű minősége rendben van.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?