Meghívót küldött a légiósoknak Edi Iordănescu az Eb-t megelőző barátságos meccsekre

Meghívót küldött pénteken Edward Iordănescu, Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya azoknak a külföldi bajnokságokban szereplő futballistáknak, akikre számít a németországi Európa-bajnokságot megelőző barátságos meccseken. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közleménye kiemelte ugyanakkor, hogy ez még csak egy előzetes keret, a kontinensviadalra utazó keretet majd csak június 7-én hirdetik ki.

A légiósok listájára felkerült az a Horațiu Moldovan kapus is aki, mint ismeretes, korábban a Rapidtól az Atlético Madridhoz igazolt, de Radu Drăgușin, a Tottenham hátvédjére is kapott meghívót. Többségében olyan futballisták nevét találjuk a keretben, akik már korábban is magukra ölthették a válogatott mezét, egyikük viszont újoncnak számít: a ciprusi Apollon Limaszol középpályása, Andrei Artean korábban még nem szerepelt a válogatottban.

Edward Iordănescu | Fotó: FRF

A csapat június 4-én Bulgáriával, majd június 7-én Liechtenstein ellen játszik felkészülési mérkőzést a bukaresti Steaua stadionban.

Románia az Eb-n június 17-én Ukrajna ellen kezd Münchenben, majd június 22-én Belgium lesz az ellenfél Kölnben, hogy utána június 26-án Szlovákia ellen, Frankfurtban zárja a csoportkört.

A magyarok, mint ismeretes, korábban elsőként hirdettek keretet a nyári, németországi kontinensviadalra. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?