Eb-vizsga előtt a válogatottak

Észak-Írország labdarúgó-válogatottjával gyakorol péntek este Románia a nyári Európa-bajnokságra. A bukaresti Național Arénában 21.45 órakor kezdődő barátságos mérkőzésre „vizsgaként” tekint Edward Iordănescu. A hazaiak szövetségi kapitánya szerint az eddigieknél sokkal többet kell mutatniuk a nyári kontinensviadalon ahhoz, hogy versenyképesek legyenek.

„Fontos, hogy felépítettünk egy alapot. Ezekre a barátságos mérkőzésekre Eb-vizsgaként tekintünk, de a csapattal kapcsolatos végső döntéseket csak később hozzuk meg” – mondta.

A kapitány ezúttal sem úszta meg bírálat nélkül a kerethirdetést, a legtöbben Alexandru Mitrițát hiányolták a csapatból. Iordănescu kiemelte, hogy csapategység és a játékviszonyok javítása érdekében a folytonosság mellett döntött a kert összeállításakor, de ez még nem jelenti azt, hogy másoknak nincs esélye az Eb-csapatba bekerülni. „Az ajtó mindenki előtt nyitott. Ez nem csak egy üres frázis, ez az igazság” – szögezte le.

Fotó: FRF.ro/archív felvétel

Mialatt a Románia az északírekkel játszik, Magyarország labdarúgó-válogatottja Törökországgal játszik barátságos mérkőzést a budapesti Puskás Arénában. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Marco Rossi Dárdai Pál fiát, Dárdai Mártont is meghívta a keretébe, azóta pedig már azt is elárulta, hogy vagy a törökök ellen, vagy majd jövő héten a Koszovó elleni felkészülési találkozón pályára is fogja küldeni a Hertha fiatal védőjét.

A péntek esti meccs kapcsán kiemelte, hogy amióta honfitársa, az olasz Vincenzo Montella vette át a török válogatott irányítását, azóta nagyon dinamikus, határozott, agresszív futballt játszanak. „Hosszú ideje veretlenek, sőt, Németországot is megverték, ráadásul Berlinben. A veretlenségi sorozat számunkra is nagyon fontos önérzeti tényező, de nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Természetesen megpróbáljuk folytatni a sorozatot, de Törökország nagyon erős ellenfél. Szeretnénk tökéletesen felkészülni az Eb-re, ezek a találkozót ezt a célt szolgálják” – idézte Rossit a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Az északírek, mint ismeretes, nem jutottak ki a nyári Eb-re, Törökország viszont igen. Az F csoportban szerepel majd Portugália, Csehország és az Eb-pótselejtező C-ágának győztesével egyetemben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?