Marco Rossi nem kísérletezik, Edi Iordănescu három játékost is cserélt

Az idei németországi labdarúgó-Európa-bajnokság utolsó három helye is elkel kedd este: a pótselejtezők döntőjében Grúzia–Görögország, Wales–Lengyelország és Ukrajna–Izland párosítás szerint játszanak. Ezalatt Románia és Magyarország válogatottjai barátságos mérkőzésen gyakorolnak a kontinensviadalra.

Emlékezetes, hogy Románia pénteken csak 1-1-es döntetlent ért el hazai környezetben az északírek elleni felkészülése során. Most újfent házigazda lesz, de Madridban, Edward Iordănescu szövetségi kapitány legénysége ott fogadja ugyanis Kolumbia gárdáját. A 21.30 órakor kezdődő találkozón nem léphet majd pályára a sérült Vasile Mogoș, ugyanakkor a keddi tájékoztatás alapján Adrian Rus és Ștefan Târnovanu is kikerültek a keretből. Helyettük Ionuț Nedelcearu, Raul Opruț és Marian Aioani léphetnek pályára. Iodănescu azt mondta, hogy számára rendkívül fontos ez a meccs, még akkor is, ha rendkívül erős ellenféllel találkoznak, bízik abban, hogy nem vallanak szégyent és jó játékot mutatnak.

Fotó: FRF.ro

Magyarország a pénteken 1-0-ra megnyert törökök elleni barátságos mérkőzés után kedd este Koszovó együttesével játszik hazai környezetben. Marco Rossi szövetségi kapitány bevallása szerint büszke, hogy a magyar válogatott élén már utolérte a magyar futball legendájaként számontartott Mészöly Kálmán. Ez számára egy mérföldkő, de nem hasonlítja magát össze vele. „Mindent, amit csinálunk, meghatározott céllal tesszük, nem kísérletezünk. Lesznek változások a törökök elleni találkozóhoz képest, de olyan játékosok fognak pályára lépni, akikkel számolunk majd az Európa-bajnokságon. Olyan taktikai elemeket vagy felállást sem fogunk kipróbálni, amellyel nem számolunk a kontinensviadalon. Elsősorban a németországi tornára készülünk, de nyilvánvaló, hogy a távlati célunk a folyamatos fejlődés” – idézte a szakembert a magyar sportági szövetség hivatalos honlapja.

Sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy még nem döntötte el, hogy Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter lesz az első számú kapus. Meglátása szerint mindketten topkapusok, van amiben Gulácsi jobb és van amiben Dibusz. „Mindkettejükre támaszkodni fogok az Európa-bajnokságon, de fenntartom magamnak a döntés jogát, ha kell, akár az utolsó pillanatig” – mondta Rossi.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?