Gareth Southgate elköszönt a háromoroszlánosoktól

Megtörtént az, amire számítani lehetett: Gareth Southgate kedden lemondott Anglia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányi tisztségéről.

Az 53 éves szakember nyolc év után távozik a háromoroszlánosoktól, miután a válogatott sorozatban második Európa-bajnoki döntőjét veszítette el. Vasárnap, mint ismeretes, a spanyoloktól kaptak ki 2-1-re-, míg három évvel korábban az olaszokkal szemben finálét bukták el büntetőkkel.

Fotó: angol futball-szövetség/Facebook

„Eljött az idő, hogy változtassunk és nyissunk egy új fejezetet. A spanyolok elleni berlini döntő volt az utolsó meccsen Anglia szövetségi kapitányaként. Büszke angolként megtiszteltetés volt, hogy játszhattam a válogatottban és irányíthattam is azt. Ez jelentett számomra mindent és mindent bele is adtam” – fogalmazott a leköszönő edző. Hangsúlyozta, mindig is angol szurkoló marad, már türelmetlenül várja, hogy a továbbiakban is figyelemmel kövesse a játékosokat és ünnepelje a sikereket. „Köszönet mindenért Anglia” – búcsúzott Southgate.

Southgate 2016 óta összesen 102 meccsen irányította a háromoroszlánosokat, akiket a már említett két Eb-döntő mellett 2018-ban világbajnoki elődöntőbe vezényelt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?