Kiválasztották az Eb legszebb góljait, Stanciu találata bekerült a top ötbe

Lamine Yamalé lett az idei németországi Európa-bajnokság legszebb gólja – jelentette be kedden az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

Az immár aranyérmes spanyol „csodagyerek” a franciák elleni 2-1-es elődöntő megnyeréséhez járult hozzá egy góllal, amivel nem csak a kontinensviadalok történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált (16 éves és 362 napos volt amikor július 9-én bevette a gallok kapuját), hanem a seregszemle legszebb találatát is kiérdemelte.

A szakbizottság ranglistáján viszont Nicolae Stanciu neve is szerepel. A román válogatott csapatkapitánya a csoportkörben, az ukránok ellen 3-0-ra megnyert összecsapáson szerezte azt a gólt, amelyiket a negyedik helyre sorolták.

A második helyen az angol Jude Bellingham szlovákok elleni gólja, a harmadikon pedig a svájci Xherdan Shaquiri skótok elleni találata végzett. A top ötöt a török Arda Güler grúzok elleni gólja teszi teljessé.

Mögöttük sorrendben a török Mert Müldür (a grúzok ellen), a spanyol Fabián Ruiz (a horvátok ellen), az angol Ollie Watkins (a hollandok ellen), az olasz Mattia Zaccagni (a horvátok ellen) és a holland Xavi Simon (az angolok ellen) szerzett gólja került be az idei Eb szépségdíjas találatai közé.

(A nyitóképen Nicolae Stanciu láttható. Fotó forrása: frf.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?