Hollandiával teljes az elődöntő mezőnye, a törököknek is véget ért az Eb

Hollandia labdarúgó-válogatottjával lett teljes a németországi Európa-bajnokság elődöntős mezőnye: Ronald Koeman legénysége hat percen belül lőtt két góllal fordítva búcsúztatta a törököket a legjobb nyolc között.

Hollandia, mint ismeretes, Romániát búcsúztatta a nyolcaddöntőben, míg Törökország az osztrákokon verekedte át magát ahhoz, hogy szombat este Berlinben pályára léphessen a negyeddöntőben.

A „félholdasok” az osztrákok ellen gyors góllal nyitottak, most viszont majdnem ugyanolyan gyorsan hátrányba is kerülhettek volna, ha Mephis Depay az első percben nem küldi a kapu fölé a labdát. Ezzel viszont a hollandok megadták az alaphangot a mérkőzésnek, igyekeztek az irányításuk alá vonni a játékot. Többet birtokolták a labdát, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A törökök a félidő derekára már kezdték kiegyenlíteni a játékot és „felvitték” a labdát Vebruggen kapuja elé.

Fotó: Agerpres/EPA

Próbálkozásaik hamarosan góllá is értek: a 35. percben Arda Güler középre adását Samet Akaydin fejelte a léc segítségével a kapuba. Mindeközben a védekezésről sem feledkeztek meg, nagyon jól lezárták a szögeket Gakpoék előtt, így előnyben mehettek a szünetre.

A második félidőben Vincenzo Montella legénysége növelhette volna az előnyt, de Arda Güler szabadrúgása a lécre ment, majd Kenan Yildiz kapura tartó lövését hárította Verbruggen.

A 70. percben azt jött a fordulat: miután Wout Weghorst próbálkozását Gunoknak még sikerült hárítani, szögletet kaptak a hollandok. Depaytől indult a labda, majd Stefan de Vrij felugrott és közelről fejelte védhetetlenül a kapuba. És ezzel még nem ért véget a történet, a 76. percben Dumfries beadását Gakpótól akarta menteni Müldür, de a labda a török kapuban landolt.

A folytatásban Ronald Koeman legénységének még volt egy helyzete Gakpo révén, de a legnagyobb ziccert a 91. percben a törökök hagyták ki, pontosabban Verbruggen volt az, aki bravúrosan védte Semih Kilicsoy lövését.

Hollandia így 2-1-re nyert és készülhet az elődöntőre, amikor is a svájciakat kiejtő angolokkal találkozik szerdán Dortmundban. Előtte való nap Spanyolország–Franciaország összecsapás lesz a legjobb négy között. Mindkét összecsapást 22 órától rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?