banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Szép gesztus: a román válogatott kitakarította az öltözőt, és köszönőlevelet is hátrahagyott a kiesés után

Ugyan nem jutottak be az Európa-bajnokság következő fordulójába, mégis elismerésben részesültek a román válogatott játékosai: a csapat tagjai kitakarították az öltözőt és köszönőlevelet hagytak hátra, a gesztust pedig még az UEFA is méltatta a közösségi oldalán.

Elismerést váltottak ki a szurkolókból a közösségi médián futótűzként terjedő képek: a Hollandia elleni vereség után a román válogatott focistái fényesre takarították az öltözőjüket, és még egy köszönőlevelet is hátrahagytak, amelyben leírták, hogy mennyire meghatározó élmény volt számukra az Európa-bajnokság. „Minden mérkőzés, minden érzelem, minden élmény összehozott minket, és éreztette velünk a futball varázsát. Azzal a gondolattal távozunk Németországból, hogy mindent odaadtunk Romániáért, és hálásak vagyunk mindazért, amit az itt töltött hetek alatt átéltünk. Megtiszteltetés volt az európai labdarúgás nagy családjához tartozni.
Aláírás: Románia labdarúgó válogatottja.”

A román csapatnak 24 éve ez volt a legjobb szereplése nemzetközi tornán: csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé. Azt, hogy mindez mennyire fontos volt számukra, megható módon adták a szervezők tudtára. Az öltözőről és a levélről készült fotót még az UEFA is közzétette, megjegyezve, hogy a románok tökéletes vendégek voltak.

(Nyitókép: Románia labdarúgó válogatottjának Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?