„Most vagy soha meccs” előtt a trikolórok

Hollandia a favorit, példa nélküli csapategységre, ambícióra és áldozatra lesz szükség ellenük – üzenete hétfőn Edward Iordănescu, Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya a németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntője kapcsán.

Ismeretes ugyanis, hogy a trikolórok csoportelsőként jutottak tovább kieséses szakaszra, ahol a hollandokkal találkoznak kedden 19 órától. A szövetségi kapitány szerint ez lesz az eddigi legnagyobb kihívás a számukra, nem csak a történelmi előzmények, hanem a játékosok képességei és tapasztalata is az ellenfél javára billentik ki az esélyesség mérlegét. Emiatt gondolja úgy, hogy minden eddiginél többet kell majd nyújtaniuk, egy másodpercre sem borulhat a csapategység, példanélküli türekvés és teljes mértékű áldozatkészség az egyedüli járható út a sikerhez.

Fotó: frf.ro

 „Eddig minden egyes Eb-mérkőzés előtt azt mondtam, hogy a fiúk felkészültek.Most azt mondom, hogy felkészültek, de szükség lesz a részükről is egy olyan válaszra, amit én adhatok meg. Arra, hogy mennyire akarjuk jobban” – fogalmazott, és nyilván a győzelemre gondolt. A papírforma nyilván nem nekik kezdvez, Iordănescu is hangsúlyozta, hogy reálisnak kell maradniuk. Meglátása, hogy már az esem kevés, amit eddig elértek a tornán, de nem elégedhetnek meg ennyivel.

„Az igazság, hogy ez egy most vagy soha mérkőzés. Ilyennel az életben egyszer találkozol. Ha a csapat olyannak mutatja magát, amilyenné formálták, akkor valóban a sorsát szövi majd” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A csapat hétfő koradélután érkezett meg Münchenbe, a keddi meccs helyszínére. Oda, ahol korábban az ukránok legyőzését ünnepelték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?