Magyarország nélkül folytatódik az Eb, Romániának a hollandok jutottak a nyolcaddöntőre

Románia Hollandia ellen lép pályája július 2-án a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Magyarország számára véget ért a seregszemle.

Három napja még több lehetséges forgatókönyvel számolhatott Magyarország abban bízva, hogy a négy legjobb csoportharmadikként zárva továbbjusson a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság kieséses szakaszára. Amíg hétfőn minden eredmény biztatóan alakult Marco Rossi szövetségi kapitány legénységének, addig kedden és szerdán már szinte semmi sem alakult jól.

Az angolok szlovének ellen elmaradt győzelme volt az első „hidegzuhany”, de arra sem sokan mertek volna fogadni, hogy az Eb-újonc grúzok szerda este legyőzik a portugálokat – még úgy sem, hogy Cristiano Ronaldoék számára már nem volt valós tétje ennek a találkozónak. Ez borította fel végül az előzetes várakozásokat, hiszen a törökök végül a hajrában legyőzték a cseheket, ami optimális esetben ünneplést hozott volna a magyaroknak.

De nem így történt: Szoboszlai Dominikék számára véget ért az idei kontinensviadal. Hollandia, Grúzia, Szlovákia és Szlovénia előzte meg őket a harmadik helyezettek külön rangsorában. Mivel pontegyenlőség esetén a gólarány volt az első szempont amely alapján különbséget tettek a válogatottak között, Magyarország hiába lépett 3 ponttal tovább az A kvartettből, a mínusz hármas gólkülönbsége a szlovének mögé sorolta. 

Fotó: frf.ro

Mindeközben Románia, akinek a továbbjutására a torna elején jelentősen kevesebb esélyt jósoltak végül huszonnyév év után ismét kieséses szakaszba lépett egy futball-Eb-n. Nem is akárhogyan, hiszen csoportgyőztesként folytathatja a nyolcaddöntőkben. Egészen pontosan július 2-án, Münchenben játszanak majd a D csoport harmadik helyéről továbblépett Hollandia ellen.

Emlékeztetőül: az A csoportból továbbjutott Németország és Svájc, Magyarország és Skócia kiesett, a B csoportból Horvátország és Albánia búcsúzott, míg Spanyolország és Olaszország folytathatják, a C csoportból Anglia, Dánia, Szlovénia jutottak tovább és Szerbia esett ki, a D csoportból Ausztria, Franciaország, Hollandia nyolcaddöntős, Lengyelország búcsúzott, az E csoportból Románia, Belgium és Szlovákia lépett tovább, Ukrajna kiesett, míg az F csoportból Portugália, Törökország és Grúzia számára folytatódik a torna, míg Csehország befejezte a szereplésért.

A nyolcaddöntők június 29-én, szombaton kezdődnek. Dortmundban Németország–Dánia, Berlinben pedig Svájc–Olaszország összecsapás lesz.

A németországi Európa-bajnokság további műsora

A nyolcaddöntők párosításai:

  • NYD1: Spanyolország–Grúzia (június 30., 22 óra, Köln)
  • NYD2: Németország–Dánia (június 29., 22 óra, Dortmund))
  • NYD3: Portugália–Szlovénia (július 1., 22 óra, Frankfurt)
  • NYD4: Franciaország–Belgium (július 1, 19 óra, Düsseldorf)
  • NYD5: ROMÁNIA–Hollandia (július 2., 19 óra, München)
  • NYD6: Ausztria–Törökország (július 2., 22 óra, Lipcse)
  • NYD7: Anglia–Szlovákia (június 30., 19 óra, Gelsenkirchen)
  • NYD8: Svájc–Olaszország (június 29., 19 óra, Berlin)

A negyeddöntők párosításai:

  • ND1: NYD1 győztese–NYD2 győztese (július 5., Stuttgart)
  • ND2: NYD3 győztese–NYD4 győztese (július 5., Hamburg)
  • ND3: NYD5 győztese–NYD6 győztese (július 6., Berlin)
  • ND4: NYD7 győztese–NYD8 győztese (július 6., Düsseldorf)

Az elődöntők párosításai:

  • ED1: ND1 győztese–ND2 győztese (július 9., München)
  • ED2: ND3 győztese–ND4 győztese (július 10., Dortmund)

A döntő: ED1 győztese–ED2 győztese (július 14. Berlin)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?