Megtörték a rutint a szlovákok, a válogatott szakácsát küldték a sajtótájékoztatóra

Váratlan interjúalannyal szembesültek a németországi Európa-bajnokságon jelen lévő újságírók hétfőn, a szlovák delegáció ugyanis Martin Dubravka kapus mellett a válogatott szakácsát, Branislav Krizant küldte a sajtótájékoztatóra.

A szlovákok már korábban is próbálták megtörni a meccsek előtt megszokott nyilatkozatok monotonitását, és a csapat szertárosát helyezték reflektorfénybe. Ezúttal a szakácsukra került a sor, aki már 2010 óta főz a szlovák válogatott labdarúgóira, így a mostani kontinensviadal előtt a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra, a 2016-as franciaországi és a legutóbbi Eb-re is elkísérte őket.

Fotó: Szlovák Labdarúgó-szövetség

A News.ro, a Lequipe.fr beszámolója alapján azt írta, hogy Krizan élvezettel kalauzolta el az újságírókat a válogatottak életének eme kevésbé ismert világba. Bevallása szerint a németek nem tudnak rizset főzni. „Megmutattam nekik, hogy hogyan kellene csinálják és lenyűgözte őket, mert szerintük annyira finom volt! (…) Dél-Afrikában három hétbe tellett, amíg a helyi szakácsok megértették, hogy hogyan kell helyesen felvágni a karfiolt” – ecsetelte.

Azt is elárulta, hogy a szlovák válogatottból a középhátvéd, Denis Vavrónak van a legnagyobb étvágya. „Nagydarab fiú. Mindenki eszik, de Denis eszik a legtöbbet. Nincsenek válogatós játékosok, talán Marek Rodak, ő néha tesz megjegyzéseket, de inkább csak viccből” – mesélte.

A sajtótájékoztatóról beszámoló szlovák portál szerint zsúfolt programja van a torna idején a főszakácsnak. Reggel hat órakor kezdi a munkát, hogy a fiúk asztalára kerüljön a reggeli zabkása. „Utána az ebédet főzöm és azzal párhuzamosan készül a vacsora is. A vacsora általában este 8 órakor van, így én a konyhában vagyok legalább fél tízig” – mondta Krizan, aki hozzátette, hogy bármit szívesen elkészít a játékosoknak, amikor megkérik rá.

Beszélt ugyanakkor arról is, hogyan miként a labdarúgás szakmailag fejlődött, úgy változott a sportolók diétája is. „Lehet látni rajtuk. Nagyon nagy figyelmet fordítanak arra, hogy mit esznek, mennyit esznek, mennyi kalóriát égetnek el. Profik” – mondta. Példaként emelte ki a 37 esztendő hátvédet, Petar Pakarik, aki minimális édességet fogyaszt, a meccsek előtt pedig gluténmentes spagettit eszik. Sok zöldséget, diófélét fogyaszt, amikor pedig húst is eszik, akkor legtöbbször halat választ. „Nagyon szigorú diétát tart be, de levest mindig eszik” – mondta.

Szlovákia szerdán 19 órától épp Románia válogatottja ellen lép pályára az E csoport utolsó fordulójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?