Foci Eb: Ronaldóék simán győzték le a törököket, a csehek döntetlent játszottak a grúzokkal

Már az első félidőben eldöntötte Törökország elleni mérkőzését Portugália, végül 3–0-ra nyert és bebiztosította továbbjutását a csoportkörből.

Szombat délután lejátszották második mérkőzésüket az idei Európa-bajnokságon az F csoport résztvevői. Elsőként a csehek és a grúzok mérték össze erejüket. Bár az első félidőben mindkét válogatottnak volt lehetősége a gólszerzésre, úgy tűnt, gólnélküli döntetlen marad a szünetre az állás. A játékrész hosszabbításában viszont kezezés miatt büntetőhöz jutottak a grúzok, amelyet Mikautadze magabiztosan értékesített.

A második félidőre összeszedték magukat a csehek, Patrik Schick révén gyorsan egyenlíteni tudtak, utána viszont ismét szorosabbá vált a játék képe. Az utolsó percben megnyerhették volna a mérkőzést a grúzok, de kihagyták helyzetüket, így nem tudták megszerezni első győzelmüket az Eb-k történetében, első pontjukat viszont igen.

Fotó: Agerpres

Bár kedvezőnek tűnik ez az eredmény a törökökre nézve, nekik sem volt könnyű dolguk a játéknap második mérkőzésén Portugália ellen. A várakozásnak megfelelően Cristiano Ronaldóék szereztek vezetést a meccsen Bruno Fernandes révén és már az első félidőben megduplázták előnyüket. Ehhez a török védelem segítségére is szükség volt, Samet Akaydin ugyanis rosszul passzolta haza a labdát kapusának, ami így áthaladt a gólvonalon.

A második félidőre sem változott meg jelentősen a játék képe, megszerezték harmadik találatukat is a portugálok. Ronaldo tiszta helyzetben lépett ki a kapussal szemben, viszont lövés helyett lepasszolta a labdát Bruno Fernandesnek, akinek még könnyebb volt befejezni az akciót. Több gól már nem született a mérkőzésen, de ismét több szurkoló gondolta jó ötletnek a pályára való berohanást, ami az öngólokhoz hasonlóan egyre inkább jellemzője az idei Eb-nek.

Vereségük ellenére a törökök az F csoport második helyéről várják az utolsó fordulót, amelyben a csehek ellen fognak játszani. A már biztos továbbjutó portugálok a grúzokkal találkoznak majd.

Európa-bajnokság, F Csoport, 2. forduló

Portugália – Törökország 3–0 (2–0)

Signal Iduna Park, Dortmund

Gólszerzők: Bernardo Silva (21.), Samet Akaydin (öngól, 28.), Bruno Fernandes (56.)

Csehország – Georgia 1–1 (0–1)

Volksparkstadion, Hamburg

Gólszerzők: Patrik Schick (59.), illetve Georges Mikautadze (45+4.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?