Öt gólt rúgva ütötték ki a németek a skótokat az Eb-nyitányon

Egy félidő alatt eldöntötte az-Európa-bajnokság nyitómeccsét a házigazda. Nagelsmann csapata 5–1-re győzte le az első félidő végétől emberhátrányban futballozó skót nemzeti együttest.

Elrajtolt az idei férfi labdarúgó-Eb Münchenben. A nyitómeccset a házigazda Németország és Skócia játszotta egymással.

Hamar nekirontottak ellenfelüknek a németek, kezdettől fogva irányítani akarták a mérkőzést. Nem is kellett sokat várni az Eb első góljára. A tizedik percben Wirtz szabadon lőhetett távolról, Gunn kapus pedig csak beleérni tudott a labdába, amely a hálóban kötött ki.

Wirtz (jobbra) a skótok elleni Eb-meccsen | Fotó: Agerpres/EPA

A vezető gól megszerzése után sem hagyták lejjebb a németek. Musiala védhetetlen löketet eresztett a léc alá, megduplázva az előnyt.

Néhány perccel később úgy tűnt, a harmadik gólt is gyorsan megszerezheti a házigazda, a játékvezető ugyanis a tizenhatos határán esett szabálytalanságot követően tizenegyest ítélt. A VAR viszont megvizsgálta az esetet, és visszavonta a büntetőt, a szabadrúgásból pedig nem született gól.

A fehér mezesek magabiztosan irányították a mérkőzést, nehezen tudták megtartani a labdát a skótok. A félidő végéhez közeledve Gündögan fejesét védeni tudta a skót kapus, viszont a helyzetet követően szabálytalankodtak vele szemben, ezúttal már büntetőhöz jutottak a németek. Veszélyes belépőjéért Ryan Porteoust ki is állította a játékvezető.

Havertz magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel 3–0-a alakítva az állást és már az első félidőben eldöntve ezzel a meccset. Nem sok érdemi kérdés maradt a szünet után, azt leszámítva, hogy mekkora lesz a végén a különbség.

Továbbra is adódtak helyzeteik a németeknek, de tartották magukat a létszámhátrányban védekező skótok. A biztos előny tudatában Nagelsmann két gólszerzőt is lecserélt, nyilvánvalóan tartalékolva őket ezzel a többi csoportmeccsre is.

Ennek ellenére nem állt le a német gépezet, a csereként beálló Füllkrug távolról óriási gólt szerzett, ezzel már négy volt a különbség. A csatár tíz perccel később duplázhatott volna, újabb találatát viszont les miatt érvénytelenítették.

Nem maradt végül szerzett gól nélkül Skócia, szabadrúgásukat követően Rüdiger egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába fejelte a labdát. Nem volt viszont ezzel vége a mérkőzésnek, a végszó is a németeké volt, Emre Can lövése a bal alsó sarokban kötött ki, beállítva ezzel az 5–1-es végeredményt.

A németek legközelebb a magyar válogatott ellen lépnek pályára román idő szerint szerda este hét órától, a skótok pedig ugyanaznap Svájccal játszanak az A kvartettben. Magyarország együttese szombaton 17 órakor kezd Svájc ellen.

Németország – Skócia 5–1 (3–0)

Európa-bajnokság, A csoport

Allianz Aréna, München

Vezette: Clément Turpin (francia)

Sárga lapok: R. Andrich (23.), J. Tah (62.), illetve A. Ralston (48.)

Piros lap: Ryan Porteous (44.)

Gólszerzők: Wirtz (10.), Jamal Musiala (19.), Kai Havertz (45+1.) büntető, Niclas Füllkrug (68.), Emre Can (90+3.) illetve Antonio Rüdiger (87., öngól).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?