Várja a futballdrukkereket Németország – ezt ajánlják a romániai és a magyarországi szurkolóknak

Összesen mintegy 2,7 millió szurkolót várnak a németországi stadionokba a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseire, ugyanakkor több millió nézője lehet az eseménynek a nyilvános meccsnézésekre is. Köztük romániai és magyarországi drukkereket is, hiszen mindkét ország válogatottja részt vesz a seregszemlén. Mialatt a házigazdák fokozott hatósági jelenléttel igyekeznek biztonságossá tenni a tornát, addig a külügyminisztériumok és a futballszövetségek ajánlásokat fogalmaztak meg a kontinensviadalra utazók számára.

Kezdjük rögtön azzal, hogy a román külügyminisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy a torna idejére Németország visszavezette a határellenőrzést, ezért különösen fontos, hogy utazás előtt mindenki ellenőrizze személyi igazolványa vagy útlevele érvényességét, és természetsen ne felejtse otthon.

Fotó: frf.ro

Kiemelték azt is, hogy Németországban kötelező az egészségügyi biztosítás, ezért ajánlják az európai egészségügyi kártya kiváltását vagy pedig külön egészségbiztosítás megkötését. Ugyanakkor az utazóknak javasolják az utazási biztosítást is.

Azoknak, akik autóval utaznak, tudniuk kell, hogy Németországban településen belül 30-50 km/h a sebességhatár, míg lakott övezeten kívűl 70-130 km/h a megengedett sebesség. Azokon az útszakaszokon ahol nincs sebességkorlát, azt külön feltüntetik. Forgalmi dugókra is számítani kell az Eb idején, ráaádsul a stadionok környékén lévő parkolók némelyikét csak előfoglalással lehet igénybe venni. Ezért is ajánlják alternatívaként a tömegközelkedést. Ezt szorgalmazzák a szervezők is, akik az UEFA honlapján is jelezték, hogy akik jegyet váltottak az Eb-re, azok kedvezményes áron vehetnek vonatjegyet, a tömegközlekedési járművekre pedig 36 órás ingyenes bérletre jogosultak a tornának otthont adó városokban és környékükön.

A torna idején romániai és magyarországi rendfentartók is lesznek azokban a stadionokban, ahol a válogatottak játszanak. Pirotechnikai eszközöket természetesen tilos bevinni a meccsekre. Az utazóknak a román, illetve a magyarországi külügy is azt tanácsolja, hogy regisztráljanak konzuli védelemre.

Szurkolói alakalmazások

A szurkolók számára az UEFA egy ingyenesen letölthető alkalmazást is készített az Európa-bajnokságra, ugyanakkor külön alkalmazás nyújt segítséget és tájékoztatást a romániai szurkolók számára, amit az FRF fejlesztetett ki. Utóbbi alkalmazás segítségével az érdeklődők megtudhatják azt is, hogy milyen események várják őket a torna helyszínein, hiszen mint azt az FRF a honlapján közölte, a szurkolói zónákban nem csak meccsnézésre lesz lehetőség, hanem különböző programokat is szerveznek a torna idején.

Fotó: mlsz.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján az UEFA angol nyelvű mobilalkalmazását említi a szurkolók legfontosabb kalauzaként, és mint hangsúlyozták, a jegytulajdonosok az alkalmazás használatával vehetik igénybe az ingyenes tömegközlekedést, illetve az egyébb utazási kedvezményeket.

Mint korábban már írtuk, a Wizz Air különjáratokat indít Bukarestből és Kolozsvárról a román válogatott csoportmeccseire. Ennek megfelelően június 17-én Münchenbe, június 22-én Kölnbe, majd június 26-án pedig Frankfurtba indít járatot, mivel ezeken a napokon, illetve városokban játszik majd Edi Iordănescu legénysége az ukránokkal, a belgákkal, illetve a szlovákokkal.

Magyarország válogatottja, mint ismeretes, június 15-én Kölnben játszik majd Svájc ellen, majd 19-án a házigazda Németország lesz az ellenfele Stuttgartban, hogy június 23-án ugyanott találkozzon Skóciával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?