Csíkszeredába toborozták a „kutyákat” – fokozott óvintézkedések közepette készülnek az FK idei legfontosabb meccsére

„Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy ne reagáljanak semmilyen esetleges provokációra!” – fogalmazott Facebook-oldalán az FK Csíkszereda futballklub, amikor szimpatizánsait tájékoztatta a hétfő esti, Dinamo elleni osztályozójukra vonatkozó beléptetésről.

Ez az a mérkőzés, amelyik az élvonalbeli szereplésről dönt majd. Ilyés Róbert edző székelyföldi legénysége – mint ismeretes – a bukaresti meccsen elszenvedett 2–0-ás hátrányt kellene ledolgoznia a találkozón a feljutáshoz, ugyanakkor a fővárosiak már korábban hangsúlyozták, hogy még nagyobb különbséggel harcolnák ki a visszavágón a bennmaradást.

Az FK Csíkszereda kikapott az osztályozó bukaresti első meccsén | Fotó: FK Csíkszereda

Ehhez szurkolóikat is Csíkszeredába toborozták, a Cătălin Hîldan nevet viselő ultrák csoportja nem kevesebb, mint tíz autóbuszt készült indítani a találkozóra, ugyanakkor az ország minden pontjáról a hargitai megyeszékhely stadionja elé várják a szimpatizánsaikat. A lelátóra viszont csak 120-an léphetnek be közülük, így arra közösségi oldalukon is figyelmeztettek, hogy jegy nélkül, az aréna előtt akarják majd biztatni a Dinamót. „Minden kutya Csíkszeredába megy. Kötelességünk, hogy ott legyünk” – hangoztatták az „utolsó csataként” emlegetett viadalra toborzó bejegyzésükben.

Az FK Csíkszereda figyelmeztetett, hogy az Erőss Zsolt Aréna felőli bejárat és az aréna parkolója hétfőn nem lesz használható, mindenkit arra kértek, hogy biztonsági okokból kerüljék el azt a területet, hiszen ott alakítják ki a vendégek zónáját. Igyekeznek minimálisra csökkenteni a vendégultrákkal való esetleges találkozást.

Ahogyan az a mérkőzések alkalmával lenni szokott, a stadionba való beléptetéskor is jól elhatárolt kapun engedik be az ultrákat. Az FK szurkolói most a sátortetős pálya melletti (Nagyrét utca felőli) bejáratot vehetik igénybe, ugyanakkor három szektorba a Lidl áruház felőli kapuknál lehet belépni 18 órától. Jegyek már nem kaphatók a helyszínen.

Fotó: FK Csíkszereda

Emlékezetes, hogy Ilyés Róbert a Dinamo hazai sikerét elsősorban a közönség nyomásának tulajdonította, és abban bízott, hogy a csíki visszavágón sokkal nyugodtabbak lehetnek. „Fociznunk kell, nem történhet semmi rossz. Bátrabbak kell legyünk a saját közönségünk előtt. Ha meg tudnánk nyerni az otthoni mérkőzést, azzal tehetnénk mi is valamit a szurkolóinkért. Nem fogunk felemelt kézzel játszani” – fogalmazott korábban az FK mestere.

A visszavágót beharangozó sajtótájékoztatón ugyanakkor az edző kiemelte, hogy egyáltalán nem foglalkoznak a Dinamo szurkolóival, csakis a saját játékukra fókuszálnak. Beszélt arról, hogy taktikai szempontból változtatniuk kell erre a meccsre, és bízik benne, hogy saját szurkolóik ugyanúgy támogatni fogják őket most, mint ahogyan a fővárosiakat támogatták sajátjaikat Bukarestben.

A mérkőzés 20 órakor kezdődik, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere pedig hétfői sajtótájékoztatóján elismerte, hogy nincsenek hozzászokva ilyen sporteseményhez. Az önkormányzat közleménye alapján Ábrahám Előd-Lajos képviselő, a szociális és sportbizottság elnöke mindenkit megnyugtatott, hogy a lakosság, valamint a hazai és a vendégszurkolók számára is biztonságos környezetet teremtenek a szervezők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?