Elmeszelték a szurkolókat a Dinamo és az UTA hazai meccseiről

Drasztikus büntetést szabott ki a fegyelmi bizottság a Dinamo–UTA élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen történt szurkolói rendbontások miatt: a testület a lehető legszigorúbb szankciót rótta ki a két klubra, amelynek értelmében egyenként 100 ezer lejes bírságot kell fizessenek és soron következő négy hazai összecsapásukat zárt kapuk mögött kell megrendezzék.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szezon végéig már sem a fővárosi, sem pedig az aradi együttes hazai meccsein nem lehetnek szurkolók, hiszen mindketten a playout-ban szerepelnek, ahol épp négy hazai meccsük van még hátra.

Fotó: Dinamo

A Gsp.ro beszámolójában emlékeztet, hogy a Dinamo a bennmaradásért harcol az alsóházi rájátszásban, ahol a Petrolul, a Iași, a Voluntari és az UTA alakulatait fogadja majd, míg a Mircea Rednic által edzett aradiak a playout-győzelemért harcolnak, és idegenbeli meccseik mellett a Botoșani, a Hermannstadt, a Galaci Oțelul, valamint a FCU Craiova ellen lesznek házigazdák.

A botrányos összecsapást, amely miatt most megbüntették őket, az alapszakasz utolsó fordulójában, március 8-án rendezték a bukaresti Arcul de Triumf (Diadalív) stadionban, ahol a Steaua ultrái által támogatott vendégdrukkerek és a házigazdák szurkolói többször is összetűzésbe keveredtek. Verekedés volt a meccs előtt, majd a találkozó során a pályára betörve csaptak össze egymással. Az ügyben a rendőrség is eljárást indított.

A SuperLiga playout-jának soron következő második fordulójában az UTA a Kolozsvári Universitatea vendége lesz szombaton, míg a Dinamo hétfő este fogadja a Petrolul Ploiești gárdáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?