Botrány az UTA-nál, sikkasztással vádolják a szurkolók Mészár Sándort

Sikkasztással vádolják az UTA szurkolói az élvonalbeli futballklubot vezető Mészár Sándort. Egy nyilvános Facebook-csoportban egy hangfelvételt is közöltek, amelyen állítólag az aradi együttes vezére magyarázza el éppen, hogyan csalják el a bérleteladások után fizetendő adót.

Fotó: UTA

„Hallgassátok, ahogyan Mészár beismeri, hogy adót csal, ellopva a pénzeteket, amit a bérletekért fizettek” – ezekkel a sorokkal osztották meg a hangfelvételt az Utiștii Facebook-csoportban, Mészár kényképével. Abban elhangzik, amennyiben a bérletet vásárló személy nem kéri, soha nem adnak nyugtát a bérletek értékesítésekor. „Ha kártyával fizet, az automatikusan a bankba megy. Ha viszont készpénzzel fizet, a nap végén viszem a pénzt a bankba és csökkentem a pénztáregyenleget” – ecseteli egy férfihang, aki állítólag Mészár. A bejegyzés alapján „ez a valódi ok, amiért az UTA szurkolói klubját ki akarják zárni a klubból, hogy a vezetőség visszatérhessen a régi szokásokhoz és praktikákhoz.” A drukkereket a felvétel megosztására buzdították és azt üzenték, hogy mindenkinek megmutatják, hogyan „fejik meg” az UTA-át a klub vezetői.

Egy Facebook-csoportban jelent meg a hangfelvétel | Fotó: képernyőmentés

A hangfelvétel hétfőn jelent meg a közösségi oldalon, nem sokkal később a szurkolói klubot kizárták az UTA egyesületéből. A közgyűlés 6-1 arányban szavazta meg, az egyetlen ellenvoks értelemszerűen a drukkereké volt, akik vétójogukkal szerettek volna élni, ugyanakkor jegyzőkönyvbe iktatták azt is, hogy a drukkerek szerint alapszabályzattal ellenes, rosszszándékú és törvénytelen a döntés. Közleményükben kiemelték, hogy alapítói voltak az UTA futballegyesületének. „A UTA márkájának birtokosaként mindig is egyensúlyt, erkölcsöt és legfőképp identitást adtunk a klubnak” – fogalmaztak. Meglátásuk szerint ez az erkölcsi pillér megingott ugyan a kizárásukkal, de nem dőlt össze. „Kötelességünk megvédeni és harcolni az UTA névéért, hogy a báró öröksége sértetlen maradjon és ne sározhassa be egy tolvaj banda. Nem adjuk meg magunkat. Nem mondunk le a harcról. Minden jogi eszközzel harcolni fogunk, hogy visszafordítsuk ezt a szerintünk abúzív, elfogult és megalapozatlan döntést” – szögezték le.

Az egyesület elnöke, Claudiu Negru a DigiSport egyik műsorában ki is jelentette, hogy sejtésük szerint a jelenlegi vezetőség elsikkasztja a klub bevételét, de nincs rálátásuk az iratokra. Alapfokon pert nyertek annak érdekében, hogy hozzáférhessenek a könyvelési adatokhoz, de jogerős döntés még nincs az ügyben.

Mészár Sándor " Fotó: uta.ro/archív felvétel

A törzsszurkolók és Mészár Sándor közötti vita nem újkeletű, Negru is elismerte, hogy azóta tart, mióta Mészár 2022-ben elutasította a magánbefektetőket. Az UTA „újjáépítője” akkor a Maszolnak úgy nyilatkozott, hogy nem fontos számára, hogy szimpatikus legyen, vagy hogy szeressék a drukkerek. „Szidhatnak, ez nem zavar, a teljesen alaptalan vádaskodások sem zavarnak, a lényeg, hogy a csapatot szeressék, buzdítsák, és jól szerepeljen a csapat” – fogalmazott akkor. Emlékezetes az is, hogy az elutasított befektetők meg nem erősített hírek szerint nem pénzt akartak költeni a csapatra, hanem vezetőségi szerepvállalást akartak, az UTA élére pedig a szurkolói klubból neveztek volna ki új elnököt. Mészár ezt akkor nem kívánta kommentálni.

Mészár a mostani vádakra egyelőre még nem reagált. Amint sikerül elérnünk, cikkünket frissítjük. A törzsszurkolók eközben azt mondták, hogy közgyűlést hívnak össze, hogy döntsenek arról, hogy visszavonják-e vagy sem a márkahasználatot az UTA-tól.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?