Liga2: Mioveni-ben is kikapott a Csíkszereda, egyre nehezebb a helyzete

Az első fél órában három gólt kapott a play-offban utolsó CS Mioveni otthonában, így jó eséllyel lemondhat a biztos feljutást érő helyről az FK Csíkszereda.

Zsinórban három nyeretlen mérkőzést követően lépett pályára vendégként az FK Csíkszereda csütörtökön, a Liga2 nyolcadik fordulójában.

A Gloria Buzău korábban kihasználta a székelyföldi csapat botlásait, így jelenleg öt ponttal vezet a feljutásért folyó harcban. Ilyés Róberték a play-off utolsó helyén álló CS Mioveni ellen reménykedtek egy kedvező eredményben.

Újfent nem kezdődött jól a meccs a csíkszeredaiak számára. Már a hetedik percben vezetést szerzett a Mioveni. Egy megpattanó próbálkozásra Gyenge nagyon rosszul mozdult ki a kapujából, így nem volt nehéz dolga a hazaiak részéről Remus Guțeanak, hogy a hálóba juttassa a labdát.

Néhány perccel később lehetősége volt megduplázni előnyüket a hazaiaknak, Guțea ezúttal a kapufát találta el. Az a FK védelme nagyon instabilnak tűnt, sorra vezethette veszélyes támadásait a Mioveni. A sárga mezesek játékosa végül meg tudta szerezni második gólját is, ezúttal éles szögből talált a kapuba.

A továbbiakban is folytatódott a csíki rémálom, Gyenge kapus ugyanis tizenegyest hozott össze, amelyet Blănaru értékesített. Ezzel a találattal gyakorlatilag kevesebb mint fél óra alatt eldőlt a mérkőzés, az első félidő végéig nem született újabb gól.

A második játékrész elején lehetősége volt negyedik gólját is megszerezni a Mioveninek, Massaro elvitte a labdát Gyenge mellett, de nem tudta az üresen maradt kapuba juttatni a labdát. Próbálkoztak játékba lendülni a csíkszeredaiak is, először a mérkőzésen tudták növelni a nyomást a hazaiak kapuja előtt.

Jelena Richárdnak végül közvetlen közelről sikerült szépítenie, ezzel Ilyés Róbert csapata is feliratkozott az eredményjelzőre. Ezt követően igyekezett még közelebb jönni ellenfeléhez az FK, a játék viszont továbbra sem volt elég átütő.

A Mioveni végül 3–1-re nyerte meg a meccset, ezzel egy pontra megközelítette a csíkszeredaiakat, akik jó eséllyel le is mondhatnak az egyenes ágú feljutásról, a Buzăunak már csak kevés pont kell a SuperLigás hely bebiztosításához.

CS Mioveni – FK Csíkszereda 3–1 (3–0)

Mioveni

Vezette: Claudiu Marcu

Gólszerzők: R. Guțea (7., 18.), S. Blănaru (26..), illetve Jelena R. (64.)

Sárga lapok: D. Toma (39.), M. Căprescu (69.), Alin Văsălie (90.), illetve Veres Sz. (12.), Makrai G, (85.), Szondi Botond (90+2.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?