SuperLiga: Nem bírt hazai pályán a Craiovával, kétgólos vereséget szenvedett az OSK

Nem sikerült megszereznie első hazai győzelmét a rájátszásban Niczuly Rolandéknak. Eseménydús első félidő után végül 3–1-re kaptak ki a Craiovai Universitateától.

A Sepsi OSK és a Craiovai Universitatea meccse zárta a SuperLiga play-offjának ötödik fordulóját. Bernd Storck csapata a hét elején megtörte nyeretlenségét a rájátszásban a Rapid ellen, a hajrában szerzett góllal aratva 1–0-s győzelmet. A Craiova ellen hazai pályán lehetősége volt a csapatnak újabb pontokat szerezni, viszont nem volt könnyű feladata.Fotók: Sepsi OSK Facebook oldala

Nem kezdődött jól a meccs az OSK számára, első szögletük után megszerezték a vezetést a craiovaiak. A labdát Maldonado rúgta a felső léc alá, gólját viszont hosszas VAR vizsgálat követte. Bár a visszajátszás alapján csapattársa kezét is érintette a labda, végül érvényes maradt a találat.

A mérkőzésnek lendületet adott a korai gól, igyekezett gyorsan reagálni a sepsiszentgyörgyi csapat, így viszont a vendégeknek is jutott több szabad terület. A 24. percben a tizenhatos sarkának közeléből kapott szabadrúgást a Sepsi OSK, Ștefănescu próbálkozása viszont nem volt veszélyes a kapura.

A következő támadásnál megduplázta előnyét az Universitatea. Ezúttal Ivan érkezett pontosan egy beadásra, közelről pedig magabiztosan befejezte a helyzetet. Ennél az esetnél lesgyanú miatt vizsgálódott a videóbíró, az elsőhöz hasonlóan ezt is megadták.

Nem volt eseménytelen a félidő további része sem. A végéhez közeledve kezezés miatt tizenegyest kapott a Sepsi OSK, amelyet Ștefănescu védhetetlenül zúdított a hálóba. 2–1-nél ismét lehetősége volt a Craiovának is gólt szerezni, ezúttal viszont állta a sarat a hazai védelem. A félidő hosszabításában Niczuly Rolandnak is védenie kellett Bancu lövésénél.

Igyekezett a szünet után eltüntetni a különbséget a Sepsi, egyes támadásaikban meg is volt a veszély, de komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani. Ezzel együtt Storck játékosainak figyelniük kellett, ugyanis a craiovai kispadra frissen kinevezett Constantin Gâlgă csapatának játéka továbbra is éles maradt.

Végül ismét a vendégek tudtak betalálni, Houri maradt üresen a tizenhatoson belül, helyzetét pedig könyörtelenül kihasználta visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget. 3–1-nél már csak bő húsz perce maradt a sepsiszentgyörgyieknek a visszazárkózásra, a mérkőzés képét nézve kevés esély mutatkozott erre.

A folytatásban a negyedik gól megszerzésére is esélye volt a Craiovának, Cîmpanu viszont a gyakorlatilag üresen hagyott kapu mellé lőtt. A mérkőzés végéhez közeledve a sepsiszentgyörgyieknek is volt még helyzete a gólszerzésre, újabb találat viszont nem született. Ezzel a vereséggel maradtak a SuperLiga felsőházának hatodik helyén, a craiovaiak pedig feljöttek a második helyre.

AZ OSK legközelebb a bajnoki címhez nagyon közel lévő FCSB-t fogadja szerda este.

Sepsi OSK – Craiovai Universitatea 1–3 (1–2)

Sepsi OSK Aréna

Vezette: Marian Barbu

Gólszerzők: M. Ștefănescu (40.), illetve Denil Maldonado (11.), Andrei Ivan (26.), Lyes Houri (69.).

Sárga lapok: M. Ștefănescu (37.) , Dumitrescu (54.), illetve N. Bancu (24.), L. Houri (33.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?