SuperLiga: Hajrában szerzett góllal verte a Rapidot az OSK, először nyert a rájátszásban

Sokáig gólnélküli döntetlenre állt a sepsiszentgyörgyi csapat Bukarestben, Gabriel Debeljuh viszont néhány perccel a lefújás előtt eldöntötte a mérkőzést.

A Bukaresti Rapid otthonában folytatta szereplését hétfőn este a Sepsi OSK a SuperLigában. Bernd Storck csapata egyelőre nyeretlen a rájátszásban, három meccs alatt mindössze két pontot szerzett így az utolsó, hatodik helyről kell megpróbálnia kapaszkodni. A bukaresti csapat a sepsiszentgyörgyieknél is rosszabb szériát produkál, sorozatban három mérkőzését veszítette el, legutóbb a Kolozsvári CFR-től kapott ki hazai pályán 4–1-re.

Igyekezett mezőnyben aktívan kezdeni a találkozót a Sepsi OSK, viszont először a Rapid tudott veszélyeztetni a találkozón. Krasniqi ellentámadást után hagyott ki nagy helyzetet. Bár szabadon léphetett ki, gyakorlatilag odapasszolta a labdát Niczuly Rolandnak, maradt a 0–0.Fotók: Sepsi OSK Facebook oldalaLátványosan veszélyesebben játszottak a hazaiak az első húsz percben, ezt követően viszont a sepsiszentgyörgyiek előtt adódott jó lehetőség. Dumitrescu rázta le magáról a védőjét, viszonylag jó pozícióból fejelhetett, a kaput viszont nem találta el.

Nem sokkal később a koszovói Rrahmani fejelt közelről Niczuly ölébe. Mindkét csapaton érződött az akarás, de a félidőhöz közeledve kevesebb helyzetet láthattak a nézők. A játékrész végére jutott még kis izgalom, az OSK kapusának a tizenhatos vonalánál kellett utolsó pillanatban elsodornia a labdát, korábbi csapattársával, Petrilával együtt. A belépő tisztán a labdára ment, így gólnélküli döntetlennél vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején már úgy nézett ki, mégis tizenegyest fújnak a Sepsi ellen. Bár maga a szabálytalanság egyértelműnek tűnt, korábban a Rapid játékosa lesről lépett ki, a VAR vizsgálata után érvénytelen lett az ítélet.

Az eset után ismét megnyugodott kicsit a mérkőzés, nem alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, egyre inkább döntetlenre állt a helyzet. A 74. percben hosszú idő után Rrahmani veszélyeztetett, éles szögből leadott lövése a kapu mellé ment.

Igyekezett növelni a nyomást a Rapid, ismét a koszovói támadó próbálkozott, Niczuly ezúttal is védeni tudott. A hajrában a sepsiszentgyörgyiek pillanatai következtek. Varga Roland óriási helyzetből gurított a kapu mellé. A hosszabbítás elején Debeljuhnak sikerült a hálóba találnia, viszont ezúttal is les előzte meg a történéseket.

Néhány perccel később már érvényes gólt szerzett a horvát csatár. Ștefănescu pontos beadása után szerezte meg a három pontot érő találatot. Ezzel az OSK első mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, a Rapid pedig negyedik vereségét szenvedte el.

Bukaresti Rapid – Sepsi OSK 0–1 (0–0)

Arena Giulești, Bukarest

Vezette: Andrei F.

Gólszerző: Gabriel Debeljuh (90+5.)

Sárga lapok: C. Săpunaru (7.), A. Rrahmani (78.), Onea R. (85.), illetve D. Oroian (8.), I. Alimi (25.), P. Safranko (44.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?